Taxi weigert Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopelezz

“Ik ben ook gewoon een mens”

Leestijd: < 1 min

Dragqueen en activist Jennifer Hopelezz probeerde na afloop van Pride een taxi naar huis te pakken. In een filmpje is te zien dat een taxichauffeur haar de toegang weigert. “Dit is waarom we Pride nog steeds nodig hebben.”

Op de video, die in korte tijd al meer dan 25.000 keer bekeken is, is te zien hoe Jennifer Hopelezz na afloop van het slotfeest van Pride Amsterdam een taxi probeert te regelen. De chauffeur vooraan de rij weigert haar.

Shocking
Gelukkig neemt de volgende chauffeur Jennifer en haar vrienden wel mee. Met een luchtig grapje: “Je heupen zijn ook gewoon te groot. Je past niet eens in die auto.”

In de reacties op het Facebook-bericht van Jennifer is te lezen dat meer mensen dit weekend geweigerd zijn door taxichauffeurs.

Het is niet de eerste keer dat Jennifer problemen heeft met een taxichauffeur. In 2014 werd ze geweigerd door een TCA-chauffeur na een bezoek aan IDFA. Ze diende een klacht in bij het Meldpunt Discriminatie en D66-raadslid Jan-Bert Vroege stelde dat het onacceptabel was. De chauffeur werd destijds geschorst door de Amsterdamse taxicentrale TCA.

Powered by Labrador CMS