Glennis Grace grijpt naast de winst in America’s Got Talent

Illusionist Shin Lim wint de finale

20 september 2018, Winq redactie, 10 minuten

In het tweede deel van de finale zong Glennis Grace een duet met Bebe Rexha. Het leverde haar helaas net niet genoeg stemmen op van het publiek om de finale te halen. De prijs - een miljoen dollar en optredens in Las Vegas - ging naar illusionist Shin Lim.

Woensdag trad Glennis Grace voor de tweede keer op in de finale. Ze zong eeen duet met zangeres Bebe Rexha. Illusionist Shim Lin won de finale, maar Glennis Grace zag dat het goed was. Na afloop zei ze: "Ik ben voldaan. Ik heb de afgelopen zes maanden zoveel gedaan en zoveel meegemaakt, het was geweldig."

The real deal

In de eerste helft van de finale zong Glennis het lied 'Run' van Snow Patrol. Na afloop van haar optreden prees juryvoorzitter Simon Cowell de manier waarop Glennis Grace had gezongen. Hij zag meteen een grote rol voor haar weggelegd in een musical. “Je zingt vlekkeloos”, zei hij. “Als ik het voor het zeggen had, zou ik je een rol geven in The Greatest Showman.” Topmodel Heidi Klum, die ook in de jury zit, noemde Glennis ‘the real deal’.

Er is ook kritiek

Glennis Grace zag zich genoodzaakt om zich te verdedigen op de officiële Facebook-pagina van America’s Got Talent. Mensen vonden dat Glennis niet thuishoort in de show nadat een populaire Reddit-pagina het filmpje had gedeeld van Arjen Lubach, waarin wordt ‘onthuld’ dat Glennis Grace helemáál geen zingende huismoeder is – zoals America’s Got Talent haar neerzet – maar een van de populairste zangeressen in Nederland. Ook verscheen er een bericht op Celebritynetworth.com, waarin staat dat Glennis al een vermogen heeft van 3 miljoen dollar.

Op Facebook schrijft Glennis: “Ik bezit geen miljoenen. Ja, ik heb een carrière in Holland, maar mijn droom is altijd geweest om voor de hele wereld te zingen.”

Hier het filmpje uit Zondag met Lubach. Morgen wordt bekendgemaakt wie de finale van America’s Got Talent heeft gewonnen.

De weg naar de finale

De voorronde voor de finale was retespannend voor Glennis: de zangeres stond tijdens de uitslagenavond van America's Got Talent namelijk in het rijtje met de drie laagst scorende deelnemers, maar gelukkig redde ze het.

“Ik voel me geweldig! Dank je wel Amerika!'', was de reactie van Glennis. Volgens jurylid Simon Cowell heeft ze de plek in de finale ‘echt verdiend’. “Ik ben heel blij voor je.”

No words🙏🏽💜

Een bericht gedeeld door Glennis Grace (@glennisgrace) op

Maar wie zijn haar concurrenten? Op 18 september staat ze in de finale tegen tien mensen. Een van hen: stand-upcomédienne Vicki Barbolak.

Daarnaast moet ze het opnemen tegen zangeres Courtney Hadwin.

En is daar elektrisch violist Brian King Joseph.

En vocalist Daniel Emmet.

18 september dus, maar hoe is ze zover gekomen? Een kleine blik op de geschiedenis!

Afgelopen week zong Glennis zichzelf met een nummer van Kate Bush naar de finale van het programma. Ze zong het nummer ‘This Woman’s Work’ en kreeg een staande ovatie van de jury.

Voorafgaand van het optreden van Glennis Grace in de halve finale van America’s Got Talent bekeek ze eerst een emotionele video van haar zoon. “Ik wil zeggen dat ik heel trots op je bent en dat je gaat winnen. Je bent de beste van de hele wereld.”

De jury was dus enthousiast: “Wauw, wauw, yes, yes, yes! Dit is een van mijn favoriete nummers en jij hebt het zo mooi gezongen! Elke noot was perfect! Yes, yes, yes!", reageerde jurylid Mel B.

Beste optreden

Volgens jurylid Heidi Klum heeft Glennis door dit optreden laten zien dat ze in de finale thuishoort. Simon Cowell: “Glennis, dit was het beste optreden van de avond. Je stem was goed en het nummer was een fantastische keuze. Het was emotioneel, het was classy, het is zoals je het aan de lopende band doet. Briljant!"

Bekijk het optreden van Glennis hieronder. 

Andere optredens 

Eind augustus werd al bekend dat Glennis doorging naar de halve finale van het programma. 18 miljoen mensen keken toen naar de uitslagenavond van America’s Got Talent. Grace stond samen met comedian Samuel J. Comroe op het podium, maar presentatrice Tyra Banks gaf al snel aan dat ze allebei door waren naar de volgende ronde.

Glennis had het zelf nog niet helemaal door, toen ze het hoorde liep ze van het podium. Tyra: “Hoorde je wel wat ik zei? Jullie zijn allebei door!”

Glennis deed auditie met een nummer van Whitney Houston, zong zichzelf een ronde verder met Prince’ ‘Nothing Compares 2U’ en maakte indruk met ‘Never Enough’ uit The Greatest Showman.

Jurylid Simon Cowell: “Je pakte het moment. Ik dacht dat je niet hoger kon zingen en toen ging je tóch hoger zingen. Klasse, briljant, fantastisch!”

Glennis zag er voor de verandering wat meer glamorous uit, inclusief een enorme hoeveelheid kettingen en zwart-wit jasje, tot groot ongenoegen van Mel B: “Draag dat jasje nooit meer.”

Eerder zagen we Glennis al het lied ‘Nothing Compares 2U’ van Sinéad O'Connor en Prince zingen. 

In het filmpje hieronder zie je hoe ze zich plaatst voor de kwartfinale. 

En de auditie waarmee het allemaal begon? Toen presenteerde Glennis zich als 39-jarige moeder die het leuk vindt om te zingen. Over haar uitverkochte shows met The Ladies of Soul en haar Whitney Houston-concert geen woord. Achteraf zei ze bij RTL Boulevard daarover dat ze die dingen wel verteld had, maar dat ze eruit geknipt waren door het programma.

Bekijk hieronder nog een keer haar auditie.

18 september weten we of Glennis naar huis gaat met 1 miljoen dollar. 

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau