Ruby Rose – zelf lesbisch - acteerde al eens in Orange is the New Black, in een rol waarin ze ook al op vrouwen viel. Verder was ze te zien in Pitch Perfect 3. Rose werd geboren in Melbourne, Australië en van jongs af aan was ze groot fan van de stripboeken van DC. Ze noemt de rol dan ook ‘een kinderdroom die uitkomt’. "Deze serie had ik graag gezien toen ik nog jong was, me alleen en anders voelde, en me niet vertegenwoordigd voelde op televisie."

Batwoman wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender The CW. Voordat de serie in 2019 van start gaat, zal Ruby Rose eerst te zien zijn als Batwoman in een andere superheldenserie van die zender. The CW zendt ook de series Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow en Black Lighting uit, die zich allemaal in hetzelfde universum afspelen.

Batwoman werd in de jaren vijftig geïntroduceerd als de love interest van Batman, om de geruchten over diens homoseksualiteit te ontkrachten. In 2006 dook Batwoman opnieuw op in de strips van DC, nu als de lesbische Kate Kane.

Het wachten is nu op een nieuwe Batman-film of –serie waarin de geheime liefde tussen hem en hulpje Robin – want daar gingen die geruchten over - nu eindelijk eens voor het voetlicht komt. Maar eerst Batwoman

Bron: The Hollywood Reporter | Foto: Creative Commons