Guy Branum is een Amerikaanse comedian en sketch-schrijver. Hij had zijn eigen show op truTV, genaamd Talk Show the Game Show. Regelmatig schrijft hij over de queer-cultuur en zijn essays zijn nu verschenen in Branums eerste boek, My Life as a Goddess: A Memoir Through (Un)Popular Culture.

Het boek bevat een verzameling humoristisch geschreven essays waarin Branum zijn persoonlijke ervaringen heeft verwerkt. Een daarvan gaat over zijn eigen coming-out, waarop zijn ouders niet al te best reageerden. Die vonden dat Branum zich niet moest aanstellen en dat hij er gewoon maar weer mee moest stoppen.

Toen dat niet gebeurde, trokken zijn ouders alle financiële steun aan Branum in en volgden er jaren van koude oorlog. In zijn essay trekt Branum een parallel met Queens ‘Bohemian Rhapsody’, die volgens hem vol homoseksuele metaforen zit. In het kort zou het lied gaan over de coming-out van Freddie Mercury, waarop zijn moeder net als die van Branum zich terugtrok uit het leven van haar zoon.

De eerste zin: “Is this the real life, is this just fantasy?” interpreteert Branum als volgt: Freddie fantaseert over mannen, maar zijn deze seksuele verlangens echt, of niet?

Verderop in het lied komt de rol van de moeder aan bod. Als Freddie zingt: “Mama, just killed a man, put a gun against his head, pulled my trigger, now he’s dead”, ziet Branum dit als een metafoor voor seks met een man. Waarom? Omdat Freddie het heeft over ‘my trigger’.  Maar als die moeder daar niet positief op reageert, gaat het lied een nieuwe fase in en moeten de twee elkaar laten gaan.

En zo gaat Branum nog even door. Zo is “a little silhouetto of a man” een verwijzing naar een penis, net als Scaramouch, want dat is een echt bestaande pop met een uitrekbare nek…

Zijn complete theorie lees je hier. Of deze klopt? Dat weet alleen de schrijver van het lied en die is er niet meer om het te bevestigen. En ook al ben je het er totaal niet mee eens, het is vermakelijk om te lezen.