Winq ♥︎ Loves

Rotterdamse fotograaf R’JEAN exposeert werk in Amsterdam

19 augustus 2018, Winq redactie, 2 minuten

Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer op een aantal van onze favoriete nieuwe hotspots, leuke gadgets en meer. Deze week met dragqueens in Amsterdam en elastisch ijs.

Designbloemen

Vroeger mikte je gewoon een bos tulpen in een vaas, maar tegenwoordig zijn we dankzij het succes van bijvoorbeeld Bloomon massaal fan van bloemschikkunst. Nou is zo’n kunstig boeket zelf nog helemaal niet zo makkelijk te schikken, maar daar heeft het Nederlandse designduo House of Thol nu iets op gevonden. Hun Flower Constellations zijn dunne, ronde plaatjes van messing die passen op iedere vaas en waar gaatjes in zijn gemaakt waar je de verschillende bloemen doorheen laat zakken. Leuk detail: de plekken van de gaatjes zijn geïnspireerd op de sterrenbeelden.

Net iets anders dan normaal ijs

Helemaal hip in New York: elastisch ijs. Een, voor ons in ieder geval, nieuw concept uit het Midden-Oosten. Ijs dat je dus uit elkaar kunt trekken. De New Yorkse ijssalon Republic of Booza kwam onlangs met een vestiging waar je verschillende smaken kunt proberen. Nu maar wachten tot het naar Nederland komt.

Half of me

In de Amsterdamse GO Gallery vind je tot volgende week zaterdag werk van de Rotterdamse fotograaf R’JEAN. In de serie ‘Drag Royals - Each Side Has a Face’ zijn dragqueens te zien die maar voor de helft zijn opgemaakt. Het was waarschijnlijk even schrikken voor de queens: de fotograaf heeft geen photoshop gebruikt.

Sprookjesachtige bazaar

Het Drents Museum in Assen toont deze zomer tweehonderd zeldzame vondsten uit Iran. Aan de hand van kleitabletten met spijkerschrift, gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens en prachtig beschilderd aardewerk wordt een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld uit de doeken gedaan: vanaf de opkomst van landbouw en veeteelt rond 7000 voor Christus tot aan de beschaving van het Perzische Rijk, zo'n acht millennia later. Het is alsof de bezoeker van Bakermat van de beschaving rondstruint in een sprookjesachtige bazaar in Isfahan en stuit op allerlei exclusieve koopwaar. De topstukken zijn afkomstig van diverse archeologische vindplaatsen in Iran. 

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau