Homo-erotisch filmpje moet Russen naar de stembus lokken

'Als je niet stemt, ben je gay'

09 augustus 2018, Winq redactie, 3 minuten

Er is een bizar filmpje opgedoken in Rusland met de boodschap: als je op 9 september niet gaat stemmen, ben je gay. Wie erachter zit is niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om de overheid zelf.

In de video is te zien hoe twee jonge mannen op een bankje zitten in een park, de bus nemen, samen plassen bij een urinoir en uiteindelijk in een slaapkamer belanden. Daar kleden ze zich uit, waarna een van de mannen op zijn buik op een bed gaat liggen. De ander trekt z’n broek uit en doet de deur dicht, waardoor de suggestie wordt gewekt dat de twee seks gaan hebben.

Het filmpje is verspreid in Samara, een regio in Rusland. In het filmpje bespreken de twee mannen de aankomende verkiezingen op 9 september. De conclusie van de video: als je niet gaat stemmen, ben je gay. En dat is in Rusland kennelijk het ergste wat je over iemand kunt beweren.

De video is viraal gegaan op de Russische sociale media. Mensen speculeren over de afkomst van het filmpje. Sommigen vermoeden dat de lokale overheid erachter zit. Anderen vinden de boodschap vooral heel kinderachtig.

Het is niet de eerste keer dat er een anti-homovideo opduikt in tijden van verkiezingen in Rusland. In maart was er ook al een filmpje verspreid met een soortgelijke boodschap.

Bron: GayStarNews

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau