Muziek op vrijdag: Cher, Jake Shears, Robyn en Culture Club

Thank God It's Friday!

10 augustus 2018, Winq redactie, 5 minuten

Niet iedereen is blij met Chers ABBA-coveralbum, zo merkten we gisteren al. Maar toch is hier de complete versie van 'Gimme Gimme Gimme', plus een mashup. Verder nieuwe singles van Jake Shears, Culture Club, Robyn en Troye Sivan

Cher - Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)

OMG die autotune! Toen we gisteren een eerste fragment lieten horen van Chers eerste ABBA-single, wilden sommige Facebook-reageerder de oren van hun hoofd trekken. Hopelijk weet Cher op de andere negen ABBA-covers een beetje maat te houden, want alles wat dit lied zo leuk maakte (de stemmen van Agnetha en Frida) wordt nu overruled door iets uit een computer. Afijn, oordeel zelf:

Misschien helpt deze mashup met Madonna's 'Hung Up' nog een beetje:

Troye Sivan - Animal

Wederom verrast Troye Sivan zijn fans met een voorproefje van zijn nieuwe album, Bloom, dat later deze maand uitkomt. 'Animal' is een fraaie ballad over 'the boy I love'.

Culture Club - Let Somebody Love You

Boy George en zijn cultuurminnende vriendjes zijn terug! Ze waren een van de grootste acts van de jaren tachtig met hits als 'Karma Chameleon' en 'Do You Really Want To Hurt Me' als grootste hits. De nieuwe single heeft een lekkere reggae-feel, maar of het een monsterhit gaat worden? Dat niet.

Robyn - Missing U

Wat hebben we lang moeten wachten op een echt, nieuw Robyn-nummer. Acht jaar geleden bracht ze haar laatste solosingle uit, om zich daarna bezig te houden met allerlei gelegenheidsprojecten. Met 'Missing U' keert ze terug naar bekend terrein: de melancholie druipt er vanaf én je kunt er heerlijk op dansen.

Jake Shears - Big Bushy Mustache

De Scissor Sisters genieten even van een Kiki-pauze, dus heeft zanger Jake Shears tijd voor een soloalbum. Big Bushy Mustache is de tweede single van zijn debuutalbum, dat net uit is. Het is een ode aan grote dikke snorren, aan de zaadspons, zo je wilt. 

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau