Jack Whitehall speelt campy gay in nieuwe Disney-film

Keerpunt voor Disney?

Leestijd: < 1 min

Volgens sommigen is het een keerpunt in de geschiedenis van Disney: voor het eerst zal er een openlijk homoseksuele grote rol zijn weggelegd in een Disney-film. Jack Whitehall speelt een campy homo in The Jungle Cruise, naast The Rock en Emily Blunt.

Jack Whitehall is dertig jaar en vooral bekend als stand-up comedian. Vorig jaar maakte hij voor Netflix een komisch reisprogramma waarin hij samen met zijn vader door Thailand, Cambodja en Vietnam trok.

The Jungle Cruise is een film die zich afspeelt in de negentiende eeuw, in een tijd dat homoseksualiteit nauwelijks zichtbaar was. Whitehall speelt de rol van een ‘grappige, decadente man die geen interesse heeft in vrouwen’, zo is te lezen in The Sun.

Hoewel er vaker karakters in Disney-films te zien waren die je zou kunnen definiëren als gay, is het de eerste keer dat Disney zo prominent uitpakt met een dergelijke rol. Vorig jaar kwam Disney ook al in het nieuws toen bleek dat Beauty & the Beast een klein gay-momentje bevatte. 

Veel details over The Jungle Cruise zijn er nog niet. Vermoedelijk speelt Jack Whitehall de broer van Emily Blunt. Het verhaal zou te maken kunnen hebben met een bekende attractie in Disneyland, met dezelfde naam.

Powered by Labrador CMS