Dat is lief: moeders vertellen over de speciale band met hun zonen

Leestijd: < 1 min

In een filmpje is te zien hoe moeders vertellen over de hechte band die ze hebben met hun zoon en hoe die zich na een coming-out heeft verdiept. Ze vertellen openhartig over de liefde voor hun kind in een hartverwarmende video.

De video is getiteld ‘Mama Said: Gay Sons & Their Moms’ en is gemaakt door een psychotherapeut in Los Angeles, Matthew Dempsey. Hij heeft 47.000 volgers op zijn YouTube-kanaal, waarop hij regelmatig video’s plaatst over LHBTQ-gerelateerde onderwerpen.

Het viel Dempsey op dat veel jonge gays die hij kent een opvallend sterke band hebben met hun moeder. Daarom besloot hij dit tot het onderwerp van deze video te maken. De meeste moeders prijzen hun zonen voor de moed die ze hebben en hun zelfverzekerdheid. Die gevoelens zijn wederzijds: ook de zonen zijn dol op hun moeders en wat ze van hen geleerd hebben.

Sommige moeders maken zich wel zorgen over hun zonen. Met name als het gaat om veiligheid – zeker in het huidige politieke klimaat in de VS – zijn enkele moeders wel eens bang dat hun kind iets overkomt.

Het YouTube-kanaal van Matthey Dempsey vind je hier. En hier is de video

Powered by Labrador CMS