Muziek op vrijdag: Calvin Harris doet het met Sam Smith en Madonna in de mashup

Thank God It's Friday!

17 augustus 2018, Jaap Bartelds, 6 minuten

Dit is hartverwarmend: de nieuwe video van John Grant zit vol schattige honden. Verder heeft Calvin Harris Sam Smith gestrikt voor zijn nieuwe single en verscheen er een fraaie mashup van Madonna: ‘Last Night I Dreamt of Ed Sheeran’. En er is meer!

Calvin Harris & Sam Smith - Promises

Calvin Harris scoort hit na hit na hit. Momenteel staat hij zestien weken op één in de Nederlandse Top 40 met 'One Kiss', dat wordt gezongen door Dua Lipa. Zal het met Sam Smith ook weer lukken een megahit te scoren? Harris haalt het beste in hem naar boven in 'Promises'. 

Christine and the Queens – 5 Dollars

Het nieuwe album van Christine and the Queens heet simpelweg Chris en dat is omdat zangeres Héloïse Létissier zo vaak met die naam wordt aangesproken dat ze soms niet meer weet wie ze is, zo zei onlangs in een interview. Ze zingt afwisselend in het Frans en het Engels, met een lekker Franse tongval. In de video van '5 Dollars' is ze androgyner dan ooit, iets wat ook weer wordt weerspiegeld in die naam, Chris.

Chvrches - Never Say Die

Tijdens een concert van twintig minuten in de talkshow van Jimmy Kimmel kwam Chvrches ineens met twee nieuwe tracks. Een daarvan is 'Never Say Die'. Hier zie je het hele concert

Nicki Minaj - Ganja Burn

Deze week kwam het nieuwe album van Nicki Minaj uit, Queen. Er ontstond meteen enige controverse vanwege het gebruik van het woord 'sissy' op een van haar tracks. Een stormpje in een glas water. 'Ganja Burn' heeft een voortroffelende drumbeat en Nicki klinkt voor haar doen tamelijk relaxed in deze zanderige woestijnvideo. Maar dat kan natuurlijk ook door de ganja komen.

Madonna / Ed Sheeran - Last Night I Dreamt of Ed Sheeran

Speciaal ter gelegenheid van Madonna's zestigste verjaardag verscheen er gisteren een mashup online waarin Madonna's 'La Isla Bonita' fantastisch is gecombineerd met Ed Sheerans 'Shape of You'. A match made in heaven.

Sevdaliza - Shahmaran

Sevdaliza Alizadeh is geboren in Iran en kwam naar Nederland, waar ze speelde in het nationale basketbalteam. Muziek maken doet ze al jaren. Wat ze maakt is elektronische, experimentele pop met trip hop en R&B-invloeden. Haar nieuwe video is werkelijk betoverend en zit vol fata morgana's. En dat laatste moet je letterlijk nemen. Het is misschien wel de mooiste video van dit jaar.

John Grant - Love is Magic

Als zanger van The Czars maakte hij alternatieve rock, maar solo kiest hij voor een stijl die meer richting pop gaat. Love is Magic is een mooie ballad waar Tame Impala of M83 zich niet voor zouden schamen. En dan de video: die is zo ontzettend schattig. Honden en hun baasjes doen samen allerlei dansjes en trucs. Cute overload!

Janet Jackson & Daddy Yankee - Made For Now

Altijd leuk om Janet Jackson weer te zien. De video is lekker feisty, Janet ziet er fantastisch uit en de sound helemaal van nu. Dat laatste is misschien niet zo origineel, maar wat geeft het: lees de eerste zin van dit stukje nog maar eens.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau