Janet Jackson na 14 jaar weer live op late night tv

20 augustus 2018, Winq redactie, 4 minuten

Het is alweer veertien jaar geleden dat Janet Jackson door Amerika in de ban werd gedaan nadat ze per abuis een borst ontblootte tijdens haar optreden in de pauze van de Superbowl-finale. Vrijdag trad ze op bij Jimmy Fallon. Bekijk hier het spektakel.

De carrière van Janet Jackson ging crescendo. Ze verkocht meer dan honderd miljoen albums en nog altijd is ze recordhouder van het grootste aantal singles dat achter elkaar de top tien van de Billboard Top 100 wist te behalen: achttien in totaal.

Van kroon op haar werk naar p.r.-nachtmerrie
Wat de kroon op haar werk had moeten zijn, veranderde in een p.r.-nachtmerrie. Janet was gevraagd voor een optreden tijdens de pauze van het best bekeken tv-evenement van het jaar, de Superbowl-finale in februari 2004. Ze zag er edgy uit in strak lakleer  en ze begon met een medley van ‘All For You’, ‘Rythm Nation’ en ‘The Knowledge’.

Toen verscheen Justin Timberlake op het podium voor een gastoptreden. Samen zongen ze zijn hit ‘Rock Your Body’, waarin Justin zong: “I’m gonna have you nake by the end of this song”. Hij voegde de daad bij het woord, rukte aan Janets kostuum en ontblootte hierbij een van Janets borsten.

Wardrobe malfunction en nipplegate
Gek genoeg kwam Justin overal mee weg, maar Janet was het haasje. Haar ‘wardrobe malfunction’ groeide al gauw uit tot een heus schandaal, dat de naam ‘nipplegate’ kreeg. Het incident werd het meest opgenomen en teruggekeken tv-moment aller tijden en de dienst TiVo die dat mogelijk maakt, kreeg er ineens 35.000 nieuwe abonnees bij. De uitzending van de Superbowl-finale werd bovendien vanaf 2005 met een paar seconden vertraagd om een herhaling van incidenten te voorkomen.

Voor Janet volgde een backlash. Ze werd uit een film geschrapt over het leven van zangeres Lena Horne, een standbeeld van Mickey Mouse in Janets ‘Rythm Nation’-outfit werd neergehaald, radiostations en muziekzenders weigerden de singles van haar nieuwe album Damita Jo te draaien.

Nooit meer late night
Voor de promotie van het album was Janet in april van dat jaar nog te zien in Saturday Night Live, waar ze twee liedjes zong. Daarna werd het stil, wat tv-optredens betreft. Ze was sporadisch te gast in de Today Show of tijdens een MTV Award-uitreiking, maar in de grote late night talkshows was Janet nooit meer te zien.

Tot vrijdagavond. Jimmy Fallon kondigde groots aan dat Janet weer helemaal terug is met haar nieuwe single, ‘Made For Now’, een duet met Daddy Yankee. Het live optreden is een tribal spektakel waarmee ze de studio op z’n kop zette. Hier de beelden!

Bron: Out.com

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau