Hoezo, mogen twee mannen niet met elkaar dansen op tv?

20 augustus 2018, Winq redactie, 2 minuten

Nadat de bekende Britse tv-dokter Ranji Singh vertelde dat hij meedoet aan het programma Strictly Come Dancing, zei hij ook dat hij zijn wens had geuit om met een mannelijke partner te dansen. Maar dat zien ze bij de BBC niet zitten…

Het is niet de eerste keer dat gays meedoen aan de dansshow, die in veel andere landen ter wereld wordt uitgezonden onder de naam Dancing With the Stars. Eerdere kandidaten die liever met een partner van het eigen geslacht wilden dansen waren Richard Coles en Robert Rinder. Zij kregen het lid op de neus.

Ook Susan Calman vond het vervelend dat ze niet met een vrouwelijke partner mocht dansen. Ze vreesde voor kritiek van haar fans nadat ze overstag ging en meedeed met een man.

Het komende seizoen van Strictly Come Dancing gaat in september van start. Dit jaar doet Ranj Singh mee, een bekende tv-dokter die regelmatig opduikt in talkshows als The Morning. Ook hij zag zichzelf graag dansen met een man. Hij schrijft: “Het wordt hoog tijd dat koppels van hetzelfde geslacht op tv te zien zijn in shows als Strictly. Dat is heel belangrijk. We gaan weliswaar vooruit, maar het gaat erg langzaam."

Wederom houdt de BBC voet bij stuk. Een woordvoerder zegt dat het bij ballroom-dansen gaat om gemixte koppels en dat dit zo blijft in het format. Eeder dit jaar zei juryvoorzitter Shirley Ballas nog over koppels van hetzelfde geslacht: “Ik kan me haast niets spannenders voorstellen.”

In andere landen zijn wel kandidaten die meedoen met Dancing With the Stars met iemand van hetzelfde geslacht. In nota bene het conservatieve Italië deed eerder dit jaar Giovanni Ciacci mee, een bekende kledingstylist. Hij danste in Ballando Con le Stelle met een mannelijke professional, de heteroseksuele Raimondo Todaro, die daar geen enkele moeite mee had.

Bron: GayStarNews

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau