American Horror Story is een serie waarin ieder seizoen een afgerond verhaal vertelt. Seizoen een draaide om een eng kind in een spookhuis, seizoen twee ging over een inrichting die werd gerund door nonnen en een levensgevaarlijke Dr. Mengele-figuur, seizoen drie ging over een heksenkring, enzovoort. Vorig jaar geen heksen en andere mythische figuren, maar keiharde realiteit in de vorm van een sekte met een doodenge leider in het Amerika van vlak na de verkiezing van Trump als president.

Voor het achtste seizoen keert bedenker van de serie, Ryan Murhpy, terug naar fantasy. Hij mixt elementen uit seizoen één (spookhuis) met seizoen drie (heksen). Wat er tot dusver bekend is: het horrorkind uit het eerste seizoen is nu een volwassen knul met duivelse  trekjes, namelijk de Antichrist. Hij wordt gespeeld door Cody Fern, die eerder was te zien in een andere serie van Ryan Murphy, American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace.

Lily Rabe, die in seizoen drie een solitaire heks speelde die fan was van Stevie Nicks, herpakt haar rol. Ook Stevie Nicks zelf is weer van de partij. Een andere heks die terugkeert is Emma Roberts’ Madison Montgomery. Jessica Lange haakte twee seizoenen geleden af, maar keert nu terug voor in ieder geval één aflevering, die wordt geregisseerd door Sarah Paulson (die zelf ook weer meespeelt als heks Cordelia Foxx). Lange is te zien als haar karakter uit seizoen één, buurvrouw Constance Langdon.

Ryan Murphy’s vaste seriehunk Evan Peters krijgt een nieuw karakter toebedeeld. Hij speelt een kapper. Verder is bekendgemaakt dat Joan Collins een rol speelt. Zij is de oma van de Antichrist-jongen en wordt gepresenteerd als ‘comedic hair stylist’.

American Horror Story: Apocalypse gaat in première op de Amerikaanse zender Fox op 12 september. Op 18 september volgt Fox Nederland.