“Iedereen is bezig met de toekomst, geniet nu toch eens”

Lady Galore maakt video met 35 dragqueens

22 augustus 2018, Roel Janssen, 2 minuten

De Amsterdamse dragqueen Lady Galore wordt al een jaar gevolgd door camera’s voor een documentaire over haar leven. Deze week kwam ze vast met een klein cadeautje: een cover van Baz Luhrmanns ‘Everybody's Free (To Wear Sunscreen)’, maar dan nagespeeld door meer dan 35 dragqueens.

Kun je iets vertellen over de nieuwe video die je met Drag Queens United hebt gemaakt?
“Afgelopen zomer gingen we met zestig mensen een weekend naar Noord-Frankrijk. Dat weekend hebben we georganiseerd om wat meer diepgang te creëren in onze evenementen. Zo ook met deze video. We wilden een maatschappelijke video maken.”

En hoe uit zich dat?
“Dragqueens worden meestal ingezet voor gay-gerelateerde dingen. De promotie van veilige seks bijvoorbeeld. Ons leek het leuk een video te maken die breder is dan dat. Als je goed naar de tekst luistert, hoor je adviezen over het leven."

"Het nummer past heel goed bij Drag Queens United: wij vinden het ook belangrijk dat je aardig tegen elkaar bent. Positiviteit. Het gaat er niet om wie meer shows krijgt, het gaat erom dat je kijkt hoe goed je het nu doet. Iedereen is bezig met de toekomst, maar we moeten nu meer genieten. Dat hoor je ook in het nummer: 'Trust me, in twenty years you’ll look back at photos of yourself and recall in a way you can’t grasp now, how much possibility lay before you and how fabulous you really looked.'

Een video opnemen met 35 dragqueens lijkt me een flinke opgave.
“We zaten bij een zwembad in Noord-Frankrijk, ik heb in mijn leven dingen gedaan die vervelender waren, haha. Ik zat er ieder shot bij. Of het nou was om aanwijzingen te geven, of mensen in het gareel te houden. Sommige drags waren wat onzeker, maar zijn nu heel trots op het eindresultaat.”

Er komt binnenkort ook een documentaire uit over jouw leven?
“Ik heb de filmmakers waar ik mee werk leren kennen tijdens het maken van een lipdub van een bruiloft van vrienden. Ik heb ze daarna gevraagd om een lipdub van dragqueens te maken en daaruit ontstond het idee voor een documentaire waar we vorige zomer mee begonnen zijn. Het gaat vooral over mijn maagverkleinende operatie. Ze gingen mee naar het ziekenhuis, maar ook naar events als de European Gay Ski Week en optredens in Ierland.”

Coverbeeld: Jelle Pieter de Boer

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau