Mannelijke cheerleader maakt debuut in New Orleans

21 augustus 2018, Winq redactie, 3 minuten

American Football, dat zijn stoere sporters op het veld en sexy cheerleaders aan de kant. Maar dat kan ook anders: Jesse Hernandez maakte dit weekend zijn debuut als eerste mannelijke cheerleader bij de New Orleans Saintsations. Bekijk de video.

Jesse Hernandez is 25 jaar en zijn hele leven lang al dol op dansen. Tijdens zijn jeugd werd hij regelmatig gepest omdat hij het eerste jongetje was dat zich aansloot bij een dansgroep op school.

Nu staat hij tussen de New Orleans’ Saintsations als een van de cheerleaders, om het football-team uit die stad aan te moedigen. Hij maakte zijn debuut in een wedstrijd tussen de New Orleans Saints en de Arizona Cardinals.

Geen jurkje voor Jesse, maar zwarte jeans en een Saints T-shirt. In plaats van pom-poms had hij een witte handdoek om mee te zwaaien.

Het publiek maakte het verder weinig uit. De meeste mensen was het niet eens opgevallen dat er een jongen meedeed. Nadat een verslaggever een vrouw op hem wees, zei ze: “Als hij kan dansen en optreden maakt het me niets uit.”

Zijn moeder Tracey vertelt: “Het is 2018. Dingen zouden niet exclusief voor mannen of vrouwen moeten zijn. Als je ergens goed in bent, moet je de gelegenheid krijgen dit te laten zien.”

Jesse is niet de eerste mannelijke cheerleader. Eerder dit jaar werden Quinton Peron en Napoleon Jinnies aan het cheerleader-team van de Los Angeles Rams. Eerder deden er ook al stuntmannen mee, maar die hadden een andere rol dan die van cheerleader.

Bron: LGBTQ Nation

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau