Kunst omdat het kán

Ken van Barbie saai? Niet op deze sexy foto’s

22 augustus 2018, Jaap Bartelds, 3 minuten

Ken van Barbie een beetje saai? Nee hoor, niet als je het aan fotograaf Courtney Charles overlaat. Hij poetste en plooide zijn modellen met Photoshop in de juiste houding, net zolang tot ze op een überversie lijken van de man van Barbie. Met een beetje van zichzelf, en een beetje van Mattèl.

Courtney Charles is een kunstenaar en fotograaf uit New York. Zijn doel: de wereld overspoelen met kleurige toekomstvisioenen, zoals hij het zelf benoemt. In zijn nieuwe serie – die hij Sexy Ken heeft genoemd - wil Charles gay stereotypes ontmantelen en wat zaken die men beschouwt als typisch mannelijk.

Hij zegt: “Ik wil laten zien dat er niet zoiets bestaat als de ideale man. Wie je ook bent en hoe je er ook uitziet, je kunt altijd de ‘plastic-perfect’ versie worden van jezelf.” Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Voor de serie photoshopte Charles zich een ongeluk. Tepels, piemels, lichaamsbeharing, alles moest eraan geloven om de modellen zoveel mogelijk op de aalgladde mannenbarbiepop te laten lijken.

Overigens maakte Mattel ooit zelf een gay-versie van Ken, met alle clichés van dien: Homo-Ken was geblondeerd, droeg een enorme oorring en een roze visnethemd en een ketting met iets dat sprekend leek op een cockring. Het werd de bestverkochte Ken ooit, maar Mattel haastte zich te zeggen dat Ken in het echt heus niet gay was.

Gelukkig maar. Hier de foto’s van Courtney Charles.

Bron: Queerty

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau