Makers Queer as Folk komen met nieuwe serie: The Boys

Leestijd: < 1 min

Twintig jaar na Queer as Folk komen de makers van die serie met een nieuw drama over gays. The Boys heet de serie en gaat over de levens van drie jonge mannen in het Londen van de jaren tachtig.

De Britse zender Channel 4 heeft aangekondigd dat Queer as Folk-scenarioschrijver Russell T. Davies aan een nieuwe tv-serie werkt waarin drie homomannen de hoofdrol spelen. De serie heet The Boys en bestaat uit vijf afleveringen, waarin de om zich heen grijpende aidscrisis in Londen centraal staat.

Aan de hand van de levens van drie mannen laat Davies zien hoe de mannen krijgen te kampen met de gevolgen van die aidscrisis. De drie jongens komen allemaal op hun achttiende naar Londen en kennen elkaar aanvankelijk niet. Roscoe, Ritchie en Colin zijn onbevangen en zitten vol ambitie. Maar ze krijgen zodra ze in Londen zijn te maken met een crisis die de rest van de wereld op dat moment nog negeert.

Per aflevering schrijden de jaren voorbij. Aanvankelijk is de verspreiding van het hiv-virus nog een gerucht, dan een bedreiging en vervolgens een complete ramp, die de drie jongens verbindt in hun gevecht tegen vooroordelen en afwijzingen.

Bijna twintig jaar na Queer as Folk komt Davies nu opnieuw met een serie waarin gays centraal staan. Hij vertelt: “Ik heb die tijd zelf meegemaakt. Het heeft decennia geduurd voordat ik erover kon schrijven. Nu de tijd voortraast, bestaat het gevaar dat deze episode in de geschiedenis wordt vergeten. Dat wil ik met deze serie voorkomen. Het is een eer dat ik dit mag schrijven, voor zowel de mensen die we zijn kwijtgeraakt als degenen die de aidscrisis hebben overleefd.”

Wanneer The Boys op tv te zien is, wordt later bekendgemaakt. Ook is nog niet bekend of de serie in Nederland te zien zal zijn.

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS