Interview

Tim Teunissen komt met tweede solovoorstelling

"Er zit óók een soort Hollandse nuchtere heteroman in mij"

Leestijd: 3 minuten - op 26 augustus 2018

Tim Teunissen duikt komend jaar opnieuw het theater in voor zijn tweede solovoorstelling: Sandra. In die voorstelling speelt hij maar liefst vijftien verschillende rollen.

Afgelopen jaar reisde je het land door met je eerste voorstelling Vluchten Kan Altijd en nu kom je met een nieuwe show. Spannend?
“Dat is het zeker. Die eerste voorstelling heb ik gemaakt voor mijn deelname aan het Cameretten Festival in 2016, waar ik de Persoonlijkheidsprijs won. Die voorstelling heb ik uitgebreid en daarmee ben ik het land doorgegaan. Nu heb ik Sandra gemaakt, daarin speel ik vijftien verschillende personages die allemaal een eigen verhaal hebben. Je ziet een dag uit het leven van alle vijftien personages, die natuurlijk iets met elkaar te maken hebben.”

Dus niet alleen de 52-jarige stewardess Sandra?
“Nee. Ik speel ook haar dochter, haar zoon, een rijinstructeur die zelf niet door heeft hoe racistisch hij is, de piloot waar ze een affaire mee heeft en een collega-steward die heel graag een abc'tje met het hele vliegtuig wil doen, omdat het haar laatste vlucht is. Het is heel uiteenlopend.”

Het lijkt me een enorme opgave om al die rollen te spelen.
“Dat vind ik juist heel erg leuk. Schakelen van een vlogmeisje naar een steward. Al mijn guilty pleasures heb ik erin verwerkt.”

“Ik kan heel hetero overkomen, maar ook heel gay”

En hoeveel van jezelf heb je in de rollen verwerkt?
“Het zijn allemaal verschillende rollen, maar ze hebben wel eenzelfde soort tragiek in zich. Het zijn allemaal mensen die naar buiten doen alsof alles goed gaat, maar vanbinnen heel erg ongelukkig zijn. Dat soort dingen kun je natuurlijk ook uit jezelf halen. Daarnaast zit er ook altijd al een soort nuchtere Hollandse heteroman in mij. Ik kan heel hetero overkomen, maar ook heel gay.”

Je moeder was stewardess. Is de rol van Sandra daarop gebaseerd?
"Als kind heb ik veel van het leven van een cabin crew meegekregen, ik mocht vaak mee het vliegtuig in. Voor de buitenwereld zijn ze heel formeel, maar ze brengen ook vier dagen met elkaar door op tropische eilanden waar van alles gebeurt."

"Ik vind het leuk het verhaal achter die uniformen te vertellen. Ook bij die rijinstructeur bijvoorbeeld. Die mensen hebben natuurlijk best wel een masker op, dat vind ik ontroerend."

Je hebt al verklapt dat we veel nummers van Whitney Houston gaan horen. Ga je zelf ook zingen?
“Dat is Sandra's ding, die gaat heel lekker op Whitney Houston. Zelf kan ik niet zingen. Ik heb het wel gedaan tijdens de opleiding, maar dan werd er altijd door de vingers gekeken, haha. Mijn zangtalenten werden nooit echt beoordeeld.”

En Merol, die we allemaal kennen van haar single 'Lekker met de meiden', gaat mee op tour.
“Klopt! Met mijn vorige show ben ik samen met Merol het land doorgegaan in een double bill-voorstelling. Dat gaan we dit voorjaar opnieuw doen. Zij doet haar show en ik die van mij.”

Sandra gaat op 6 september in première op het Amsterdam Fringe Festival in Theater Bellevue. Klik hier voor kaarten.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 95

Deze keer: Sauvage-acteur Félix Maritaud, mannen in rokken en Netta

Neem een abonnement

Geef cadeau