Winq ♥︎ Loves

Unisex schoenen en nieuwe Amsterdamse hotspots

25 augustus 2018, Winq redactie, 2 minuten

Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer op een aantal van onze favoriete nieuwe hotspots, leuke gadgets en meer. Deze week met unisex schoenen van Timberland en een nieuw restaurant in onze hoofdstad. 

Nieuwe hotspot

Dagelijks openenen er nieuwe restaurants in de grote steden van ons land. De opening van ZA Amsterdam kijken wij extra naar uit. Het restaurant ziet er fancy uit en kijkt uit op het Amsterdamse water. Wat je er gaat eten? Gerechten uit de Mediterrane keuken. Inclusief cocktails die geïnspireerd zijn op smaken uit Griekenland, Portugal, Italië en Spanje. ZA opent deze herfst.

winq loves

Nederland in oorlog

We leven gelukkig in een land zonder oorlog, maar dat is niet altijd zo geweest. Dat zie je in de tentoonstelling 80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland die vanaf oktober te zien is in het Rijksmuseum. In die tentoonstelling zie je spotprenten, tapijten, wapens, schilderijen van onder anderen Brueghel, Rubens en Ter Borch als ‘ooggetuigen’ in het verhaal van het ontstaan van Nederland.

Unisex feest

Je ziet ze in de zomer en winter: de grote gele boten van Timberland. Je verwacht het niet, maar die schoen bestaat dus al 45 jaar. Om dat te vieren hebben ze een limited edition-exemplaar gemaakt. De schoen is unisex, wat het natuurlijk extra leuk maakt.

winq loves timberland

Hieperdepiep, piep, piep

Delfts blauw komt ons inziens eigenlijk het best tot zijn recht in de souvenirverzameling van een doorgewinterde bustoerist, maar voor deze ene keer maken we graag een uitzondering. ‘s Werelds bekendste muis viert dit jaar zijn negentigste verjaardag. Om dat te vieren, nodigde beeldhouwatelier Leblon Delienne ontwerper Marcel Wanders uit in Normandië. Daar maakte hij met de hand een achttal harsen Mickeys in Delfts blauw. Naar eigen zeggen ‘op ware grootte’, al zagen wij godzijdank nooit zo’n monsterlijk groot knaagdier.

winq loves
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau