Roze Jaar

Roze Jaar Venlo van start met mega ontbijt

Venlo kleurt roze

Leestijd: < 1 min

Een ontbijt met 600 mensen was het startsein van het Roze Jaar 2019 in Venlo en Krefeld. Het komende jaar zijn er verschillende events in die twee steden.

Met het thema “Grenzeloos” organiseren Venlo en de Duitse stad Krefeld in 2019 Roze Zaterdag. Voorafgaand van dat event, zijn er het komende jaar al gay-gerelateerde events in de stad rondom het Roze Jaar.

Roze slinger 

Afgelopen weekend ging dat van start met een ontbijt waar meer dan 600 mensen op af kwamen. Krentenbollen en koffie in overvloed dus. De tafels gingen als een slinger door de stad van het Nolensplein tot het Flujasplein.

Minder dan verwacht

Het ging volgens de organisatie niet helemaal zoals gepland: in eerste instantie zouden er 2000 mensen aanschuiven voor het ontbijt, maar uiteindelijk kwamen er ‘maar’ 600 langs. De organisatie is toch tevreden: “Het is een mooi getal en een succes dat er zoveel mensen aanschuiven.”

Opening

Het Roze Jaar werd op het bordes van het stadhuis geopend door Antoine Scholten (Burgemeester Venlo) en Frank Meyer (Oberbürgermeister Krefeld). Ook werd de tentoonstelling ‘Jongens en Meisjes’ in het Limburgs Museum geopend.

50 events 

Het komende jaar zijn er meer dan 50 events in Venlo en Krefeld, met als hoogtepunt Roze Zaterdag op 29 juni.

op

op

op

Beeld: Claudia Vanhorst

Powered by Labrador CMS