In Girl is de vijftienjarige Lara te zien die professioneel aan de slag wil als ballerina.. Haar uitdaging wordt nog groter omdat Lara is geboren in het lichaam van een jongen. De film volgt Lara in het dagelijkse gevecht tegen haar lichaam. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De rol wordt gespeeld door de zestienjarige danser en acteur Viktor Polster die tijdens het Filmfestival in Cannes al de prijs won voor beste acteur. Daar won de film nog drie prijzen, waaronder de Palm d’Or voor beste filmdebuut en de Queen Palm, als beste film met een LHBTQ-thema.

Girl is geregisseerd door Lukas Dhont. Hij vertelde na de première in Cannes aan VRT Nieuws dat Lara massaal door het publiek wordt omarmd. Nora, wier ware verhaal ter inspiratie diende voor de film, zat ook in de zaal. Hierover zei Dhont: “Ik denk dat het zowel voor mij als voor haar als een enorme overwinning voelt. De mensen omarmen het personage van Lara echt, er wordt nu al gesproken van een ballerina die ze nooit meer zullen vergeten.”

Girl verschijnt in Nederland in november in de bioscopen. Er zit trouwens ook een Nederlands tintje aan de film. Frank van der Eden is verantwoordelijk voor het camerawerk en Girl is mede geproduceerd door Topkapi Films.

Bron: VRT Nieuws