De journalist wilde weten welke raad de paus heeft voor ouders die erachter komen dat hun kind homoseksueel is. De paus antwoordde daarop: “Er zijn altijd homoseksuele mensen geweest.”

De paus gaf het volgende advies: “Ik zou eerst vooral aanraden om te bidden en om niet te oordelen. En hun zoon of dochter de ruimte te geven om zichzelf uit te drukken.”

Het feit dat een kind homoseksueel is, mag nooit de reden zijn om een kind te verstoten, aldus de paus. “Een kind heeft recht op familie”, zegt hij. “Ik zou niet zeggen dat zwijgen een oplossing is. Het negeren van een zoon of dochter met homoseksuele neigingen is een gebrek aan ouderschap.”

Tot zover het goede nieuws, want daarna zei paus Franciscus: Ouders moeten rekening houden met de leeftijd van een kind. Het kan nodig zijn om psychiatrische hulp in te schakelen als het kind verontrustende eigenschappen begint te vertonen. Wanneer zoiets zich manifesteert in de kindertijd, zijn er veel dingen die gedaan kunnen worden door de psychiatrie, om te kijken hoe het ermee gesteld is. Het is een andere zaak als zich dit pas na twintig jaar openbaart.”

Bron: Het Laatste Nieuws