“Twee vaders? Dat kan toch niet… Dat arme dochtertje!”

Beelden uit What Would You Do?

28 augustus 2018, Winq redactie, 5 minuten

Stel, je bent in een restaurant waar twee vaders met hun dochtertje zitten te eten. Iemand maakt nare opmerkingen over hun gezinssituatie. Wat doe jij, zeg je er iets van?

Rond dit gegeven heeft de Amerikaanse zender ABC een tv-programma opgetuigd met de naam What Would You Do. Acteurs spelen situaties na in een openbare ruimte en proberen daarmee reacties te krijgen van omstanders, die niet in het complot zitten.

Regelmatig spelen ze situaties na met mensen die gay zijn of tot de andere gezindten van de alfabetgemeente behoren. Zo was te zien hoe een transgender vrouw kleding wilde passen in een kleedhokje op de damesafdeling van een winkel.

Voor de meest recente aflevering van What Would You Do werden twee vaders gefilmd die met hun dochtertje zaten te eten in een restaurant. Een actrice die aan een tafel verderop zat, sprak hardop haar bedenkingen uit over de gezinssituatie.

Ze vond het zielig voor het meisje dat ze geen moeder had en vond bovendien dat het niet natuurlijk was dat ze werd opgevoed door twee mannen. De situatie werd twee keer gespeeld: een keer in New York City en een keer in een plaatsje in de staat Kentucky.

Het duurde in beide gevallen niet lang voordat omstanders zich bemoeiden met de situatie. In alle gevallen namen ze het op voor de vaders. Sommigen zeiden dat de vrouw met haar tijd mee moest gaan, anderen vonden dat het meisje prima af was met twee liefhebbende ouders, of dat nou twee vaders waren, maakte ze niet uit.

Het levert mooie beelden op. En intussen steekt de kijker er ook nog wat van op. Wist je dat er in de VS ongeveer 60.000 kinderen opgroeien in gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht? In New York maakt het bovendien niet uit of de vaders of moeders met elkaar zijn getrouwd. In Kentucky wel: daar kunnen adoptiebureaus van de ouders eisen dat ze getrouwd moeten zijn.

Bron: GayStarNews

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau