Vorige week kwam Facebook onder vuur te liggen omdat er advertenties te zien waren van een organisatie die ‘gay cure therapy’ aanbood. De advertenties zijn inmiddels van het sociale platform verdwenen, maar ze hebben heel wat losgemaakt.

Een van de mensen die reageert is Chelsea Clinton, de dochter van Bill en Hillary Clinton. Zij vindt dat conversietherapie gelijk staat aan kindermisbruik en wil dat het aanbieden van dergelijke ‘geneesmethoden’ verboden moet worden.

Weerstand
Het aanbieden van therapie om mensen van hun homoseksualiteit te ‘genezen’ is verboden in slechts zestien van de vijftig staten. In sommige staten stuit een ban op dergelijke therapieën op weerstand onder Republikeinen. Zo heeft de gouverneur van de staat Maine zijn veto uitgesproken over een dergelijke ban.

Anchored North
De advertenties waarover het gaat, zijn gemaakt door Anchored North, een evangelische organisatie die zich op sociale media richt op ‘zondaars die zijn bezeten door het kwaad’. Ze richten zich niet alleen op gays, maar maken ook video’s over abortus en atheïsme.

Kwetsbare groep
Hun advertenties over conversietherapie waren specifiek gericht op jonge homo’s, een zeer kwetsbare groep, aldus Chelsea Clinton.

Bron: PinkNews / Foto: Creative Commons