Lisa Licata en Sherry Lau wonen in Penn Hills in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Ze zeggen dat ze niet meer door één deur kunnen met hun buren, sinds die erachter zijn gekomen dat Lisa en Sherry met elkaar getrouwd zijn.

De twee krijgen regelmatig homofobe opmerkingen naar hun hoofd geslingerd. Ook zeggen ze dat de buurman hun hond met een luchtbuks heeft beschoten. De man is aangeklaagd wegens dierenmishandeling, maar zelf zegt hij dat hij onschuldig is.

Toen de buren maar niet ophielden, besloten Lisa en Sherry hun tuinhek in regenboogkleuren te schilderen. Ook dat weerhield de buren er niet van om door te gaan met schelden. Dus besloot het koppel om dan maar het hele huis te schilderen.

Op Facebook deelde Sherry een foto en schreef erbij: “We are gay and we are here to stay.” Aan een lokaal tv-station vertelden de dames: “We leven in de 21e eeuw. Wij wonen hier en we gaan niet weg. Onze familie accepteert ons, net als onze vrienden. Wil jij ons niet accepteren? Prima. Ga door met je leven, laat ons met rust en er is niets aan de hand. “

Andere buren staan achter Lisa en Sherry. Sinds hun huis geverfd is, zingen de homofobe buren een toontje lager.

Bron: Attitude