Cinderella gaat op 13 december 2018 in première in het Nationale Opera & Ballet en is in totaal 17 keer te zien. Bij elke voorstelling vraag Het Nationale Ballet aandacht voor de missie en doelstellingen van Free To Move (of: het Prinses Beatrix Spierfonds) en vragen zij het publiek expliciet het Prinses Beatrix Spierfonds daadkrachtig te ondersteunen. Holland Dance Festival en Prinses Beatrix Spierfonds zijn verheugd dat na Scapino Ballet Rotterdam, Het Nationale Ballet met deze aankomende voorstelling veel mensen weet te bereiken en zo bijdraagt aan het realiseren van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Over Cinderella | Het Nationale Ballet 
Met de familievoorstelling Cinderella, die in 2012 bij Het Nationale Ballet zijn wereldpremière beleefde, won choreograaf Christopher Wheeldon de presigieuze Prix Benois de la Danse, de ‘Oscar van de dans’. Wheeldon nam het verhaal van Assepoester als uitgangspunt voor een eigentijds, filmisch balletspektakel. Samen met een team van internationale kunstenaars heeft hij het bekende sprookje een heel nieuwe ‘look’ gegeven. Cinderella is een belevenis, vol humor, virtuoze dans en met een fikse dosis magie. Een must see, een oud sprookje, opnieuw tot leven gebracht voor een nieuwe generatie. Wheeldons enscenering is gebaseerd op de oorspronkelijke versie van het verhaal, die van de gebroeders Grimm, die donkerder is, maar ook poetischer. Samen met de Amerikaanse toneel- en scenarioschrijver Craig Lucas schreef Wheeldon een nieuw libretto, waarin ze de personages meer diepgang hebben gegeven.

Over Free To Move          
Sinds 2013 opent Holland Dance Festival samen met het Prinses Beatrix Spierfonds jaarlijks het Nederlandse dansseizoen met het dansgala Free To Move in Den Haag. Tijdens deze avondvullende voorstelling in het Zuiderstrandtheater in Den Haag zijn nagenoeg alle grote dansgezelschappen van ons land te zien nog vóórdat ze in het theater staan. De inzet van alle dansers is geheel belangeloos. Van ieder verkocht kaartje van 39 euro gaat 35 euro direct naar het Prinses Beatrix Spierfonds ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Hier koop je kaarten voor Cinderella.