Nadat Calvin Harris het nummer één-record in de Nederlandse Top 40 verbrak met ‘One Kiss’ (gezongen door Dua Lupa), heeft hij opnieuw een hit te pakken. ‘Promises’ heet-ie en deze keer neemt Sam Smith de vocalen voor zijn rekening.

De uptempo dance-track heeft een fraaie video gekregen, waarin de queer ballroom-cultuur centraal staat. De video is gemaakt door Emil Nava en er zijn beelden te zien uit clubs in Los Angeles. Sam Smith duikt op tussen drag queens en modellen, terwijl Calvin Harris de boel van een afstandje observeert.

De video begint met enkele statements van drags en dansers, waarin ze vertellen hoe vogueing ze een manier heeft gegeven om zichzelf te kunnen uiten.

In de video is ook een prominente rol weggelegd voor fotomodel Winnie Harlow.

De laatste jaren staat de ballroom-cultuur weer volop in de belangstelling. Vogueing kwam op in New York in de tweede helft van de jaren tachtig. Ryan Murphy maakte er eerder dit jaar een aangrijpende tv-serie over, met de naam Pose. Er worden weer volop Vogue balls georganiseerd, bijvoorbeeld in Londen onder de naam ‘Let’s have a kiki’.

Hier de video: