Muziek op vrijdag: de nieuwe van Dua Lipa en een reggaeriedel van Boy George

Thank God It's Friday!

07 september 2018, Jaap Bartelds, 8 minuten

Zoals elke vrijdag trakteren we je ook vandaag weer op de beste nieuwe muziek. Dua Lipa dook in haar archief omdat ze samenwerkt met het automerk Jaguar, Boy George trommelde z'n oude Culture Club-vriendjes weer op en er is nieuwe muziek van Dawn Richard en MNEK.

Dua Lipa - Want To

Met Calvin Harris scoorde ze een monsterhit met 'One Kiss'. Intussen werkt ze aan een nieuw album én is ze een samenwerking aangegaan met Jaguar. Het automerk vroeg haar om een track, en ze kwam met 'Want To', een outtake van haar eerste album. Het lied is te horen in de nieuwe campagne van Jaguar. Eerste indruk: lekker pittig, voor een ballad.

MNEK - Correct

Als het goed is, komt vandaag het eerste album uit van MNEK, Language genaamd. Dit is de derde single die dat album vooruit is gesneld. Een lekkere upbeat track is het, met een video waarin MNEK zich weer laat gaan in een uitgelaten choreografie. 

Boy George & Culture Club - Let Somebody Love You

Tegenwoordig is alleen Culture Club niet meer genoeg als bandnaam: net als Diana Ross bij The Supremes eist Boy George nu zijn naamsvermelding op. We lieten je eerder al kennismaken met deze nieuwe single. Nu is er ook een officiële video, waarin Boy Georges fantastische outfit opvalt, maar ook de boodschap: love is revolution. Let ook op de kleurrijke protestborden, halverwege het lied.

DAWN - Jealousy

Dawn Richard staat aan de vooravond van een reünietour met de meidengroep waarmee ze doorbrak, Danity Kane. Ook komt er volgend jaar een nieuw album uit. Solo is DAWN - haar artiestennaam wordt in kapitalen gespeld - een stuk experimenteler. Met 'Jealousy' is ze zelfs controversieel, politiek en uitgesproken, zo schrijft ze in een persbericht dat ze heeft uitgebracht bij haar nieuwe single. 

Alesso - Remedy

Na één keer luisteren zit 'Remedy' geheid in je hoofd, want het is superaanstekelijk en lijkt bovendien op alle liedjes in dit zomerse genre: ze combineren een eenvoudig melodietje aan een makkelijk meezingbare tekst. In de video volgen we een alien-kind dat de weg moet zien te vinden in de wereld. Je raadt al waar hij eindigt: dansend met zijn vriendjes in een woestijn.

Silk City ft. Dua Lipa - Electricity

En daar is Dua Lipa nog een keer. Ze is gevraagd als zangeres voor het lied 'Electricity', door Silk City. Dat is het nieuwe gelegenheidsproject van Mark Ronson en Diplo. Dit klinkt als heerlijke nineties house.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau