Pride planner

Veiligheid en kwetsbaarheid centraal tijdens Dordrecht Pride

De burgemeester loopt mee tijdens eerste Pride Walk

06 september 2018, Winq redactie, 2 minuten

Pride in Dordrecht is er dit jaar met een reden: ze vragen aandacht voor veiligheid en kwetsbaarheid vanwege verschillende meldingen van anti-homogeweld in de stad.

Dordrecht werd het afgelopen jaar verschillende keren opgeschrikt door meldingen van anti-homogeweld. Mede om die reden, hebben de organisatoren van Dordrecht Pride besloten dit jaar voor het eerst door de stad te lopen tijdens een Pride Walk. “Met de tocht waarbij iedereen zich kan aansluiten, wordt uitgedragen dat we staan voor een stad waarin iedereen veilig zichzelf moet kunnen zijn”, stelt voorzitter van Dordrecht Pride Lennart Lenskens.

Pride Walk

Tijdens de Pride Walk lopen scholen, (sport)verenigingen en bedrijven mee. Ook een politiek geluid: de burgemeester loopt namelijk mee en daarnaast ook verschillende mensen van politieke partijen, leden van het Europarlement en de Tweede Kamer en leden van de gemeenteraad.

De Pride Walk gaat op zaterdag 15 september om 16:00 uur van start bij de Grote Markt en zal rond 16:30 uur aankomen op het Beverwijcksplein.

Roze Viering

Voorafgaand van de Pride Walk, vindt om 13:00 uur opnieuw een Roze Viering plaats in een roze opblaaskerk. Op dezelfde plek, neemt Ellie Lust om 14:30 uur het woord tijdens een Q&A over ‘LHBTQ en veiligheid’.

Trouwen voor een dag in Dordrecht

Lifestylemarkt

Ook niet te missen: de Roze Lifestylemarkt van Dordrecht. Het is de grootste lifestylemarkt van ons land, dus neem een grote tas mee! Aansluitend zijn er optredens van Anita Meyer en The G-Team op het Beverwijcksplein en kun je in de roze opblaaskerk trouwen voor een dag.

Expositie

Op woensdag 12 september opent advocaat en activist Sidney Smeets de expositie ‘Kwetsbaar Verlangen’ waarin geweld naar homo’s in Dordrecht centraal staat. Die expositie is tot en met 16 september te zien aan de Spuiboulevard 4.

Regenboogschaap

Wie wint het Regenboogschaap van het jaar? Deze diversiteitsprijs wordt voor de tweede keer uitgereikt in Dordrecht. Dit jaar zijn er drie genomineerden: Peter Kwaak van de VVD, Lennart Lenskens van Dordrecht Pride en Floris Bos van Café The Mood.

Dit zijn volgens de organisatie ‘Allemaal mensen die zich in het afgelopen jaar uitzonderlijk hebben ingezet voor de LHBT+ belangen van Dordrecht.’

Coverbeeld: Photostudio 24

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau