Jennifer Hopelezz tipt

De queer weekendtips van Jennifer Hopelezz

Weekendplanner

07 september 2018, 2 minuten

Voor de tweede keer op rij organiseert de goedgebilde activist en dragqueen Jennifer Hopelezz Streetheart Festival voor de deur van Club Church. Speciaal voor ons deelt ze vandaag haar queer weekendtips.

Club Jack

“Vorige week openede Club JACK, de nieuwste LHBTQ-vriendelijke tent in Amsterdam Zuidoost. Ik heb nog niet de kans gehad om te gaan, maar vrijdag ga ik het uitzoeken hoe het er is! De nadruk ligt op techno, maar vrijdag maken dj’s Sander Baan en Dan Andrei hun debut en zij draaien ook hiphop, soul, funk en triphop.”

7 september - Club JACK, Amsterdam

Beeld: DarkRaum

Streetheart Festival

“Voor de tweede keer organiseert Club Church een ‘kids en familie friendly’ LHBTQ-straatfeest op de Kerkstraat. Het Streetheart Festival. Ik ga het festival om 2 uur in de middag samen met de nieuwe (queer) nachtburgemeester Shamiro van der Geld openen. Optredens worden verzorgd door House of Hopelezz samen met MC Tjo Kwan en dj’s als Priszilla, Moog en Yxchange uit Israël. Om 7 uur is de verkiezing Gender Fluid Streetheart en vanaf 9 uur gaat het feest door in Church tot in de vroege uurtjes, dan liggen de ‘kids’ al lang in bed.”

8 september - Kerkstraat, Amsterdam

Jennifer bij Superball / beeld: Bete Photography

Pann Eindhoven

“Ik moet eerlijk zijn, in al die jaren ben ik nooit op dit feest geweest (shame on me!), maar zaterdag 8 september gebeurt het weer, dit keer in Eindhoven. Het leukste Straight-Friendly Gayfeest van Nederland waar iedereen welkom is! Voor liefhebbers van pop en dance en alle klassiekers. Ook bijzonder omdat het een van de weinige feesten is waar mensen vanaf zestien jaar welkom zijn.”

8 september - Effenaar, Eindhoven

Pann tijdens Utrecht Pride

Sauna Nieuwezijds

“Na een druk weekend is het altijd erg fijn om te ontspannend bij Mellow Monday in Sauna NZ. Gratis schoudermassages, aufguss in de Finse sauna, chocolate body scrubs en gezonde hapjes bij de bar maken het compleet. Een gezonde detox na een misschien niet zo gezond weekend…”

10 september - Sauna NZ, Amsterdam

Vrankrijk

“Het is niet echt in het officiële weekend, maar Vrankrijk op woensdag is altijd een grote aanrader. Er heerst een lekkere underground sfeer, het bier is goedkoop en er is een heel erg alternatief queer publiek. Waarschijnlijk is het de laatste plek in het land waar geen rookhok is, je kan gewoon overal roken… Aanstaande woensdag speelt Sapphic Musk en die omschrijft zichzelf als warrior rock/viking metal/lesbianica. Hoe ondergronds wil je het hebben?

12 september - Vrankrijk, Amsterdam

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau