Cher is druk met de promotie van haar ABBA-album, de Mamma Mia-film en een Broadway-show die is gebaseerd op haar leven. In een interview met de New York Times vertelt ze nu over de rol die ABBA in haar leven heeft gespeeld.

Ze vertelt dat ze nooit een grote fan is geweest van de Zweedse popgroep. In de jaren zeventig was Cher druk met haar eigen carrière en ze stond altijd zelf aan het roer. Bij ABBA ging dat heel anders en dat beviel Cher niet: “Benny Andersson gebruikte de zangeressen als instrumenten. Bij ons ging dat heel anders.”

Als Sonny Bono, de man met wie Cher een duo vormde liedjes schreef, liet hij genoeg ruimte voor de zangeres om zelf invulling te geven aan de manier waarop ze zong. “Benny deed dat niet, ze kregen geen ruimte om te zingen zoals zij dat hadden gewild.”

Cher omschrijft de manier waarop ze de ABBA-covers heeft ingezongen als ‘vrijer’, al zijn sommige liedjes technisch gezien vrij gecompliceerd. “Maar ik vond het gewoon leuk om te doen.”

30 september komt Chers ABBA-album uit. Tot dusver zijn er twee tracks verschenen: ‘Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)’ en ‘S.O.S.’.