Sing-off: wie deed het beter, Cher of Paula Abdul?

Kijk en oordeel zelf

Leestijd: < 1 min

Paula Abdul en Cher verschenen onlangs allebei in talkshows om op te treden met een oud nummer. Cher zong ABBA’s ‘S.O.S’ en Paula Abdul vertolkte haar eigen hit ‘Straight Up’ uit 1988. Wie was het beste?

James Corden had Paula Abdul gestrikt voor zijn Late Late Show. De zangeres scoorde in 1988 een wereldhit met ‘Straight Up’, maar verdween daarna snel weer uit de schijnwerpers.

In de jaren '00 kwam ze terug als jurylid bij American Idol, waarna porgramma’s als Live to Dance, The X Factor en So You Think You Can Dance volgden. Ze nam in 2012 haar laatste single op, een zogeheten ‘Dream Medley’ die helaas voor Paula geen hit werd. Niet gek dus, dat ze voor haar optreden bij James Corden teruggreep naar haar grootste hit.

Intussen was Cher te gast bij Ellen DeGeneres. In haar talkshow Ellen zong Cher haar cover van ABBA’s 'S.O.S.', die staat op een album vol ABBA-covers dat eind deze maand uit komt.

Waar Paula Abdul voor haar performance alles uit de kast haalde (special effects, dansers), hield Cher het low-key. Wat opvalt: Paula lijkt mee te zingen met een band en kirt af en toe iets live, terwijl Cher door een stemvervormer zingt (of playbackt ze ook?).

Wie van de twee komt het beste uit de verf? Kijk en oordeel zelf!

Powered by Labrador CMS