Er zit een regenboogvlag in de Spider-Man game en de mensen zijn blij

11 september 2018, Winq redactie, 2 minuten

“Soms heb je aan iets kleins al genoeg om te laten zien dat je geeft om inclusiviteit.” Dit is een van de reacties op een leuk detail in de nieuwe Spider-Man game: de superheld klautert langs een regenboogvlag.

Afgelopen vrijdag lanceerden Marvel en Playstation een gloednieuwe Spider-Man game. De game zit vol grappige en bijzondere vondsten en details.

Enkele spelers van het spel vonden het leuk dat ergens in de game, Spider-Man PS4 genaamd, een regenboogvlag aan de gevel hing van een gebouw. Een zekere Saladin Ahmed was een van de eersten die het was opgevallen en hij schreef hierover:

“Het is geen radicale zet, maar het betekent toch iets. Dertig jaar geleden speelde ik al Spider-Man games met jongens die continu homofobe beledigingen naar elkaar riepen. Dit is… anders.”

Een van de ontwikkelaars van de game, Ryan Benno, antwoordde Ahmed en vertelde dat de regenboogvlag opzettelijk is toegevoegd. “Het is belangrijk dat iedereen zich vertegenwoordigd voelt. Vandaar die vlag, al is het maar een klein gebaar.”

Waarop anderen weer reageerden: “Soms heb je aan iets kleins al genoeg om te laten zien dat je geeft om inclusiviteit.” Tot slot had iemand nog een nieuwe naam bedacht voor de superheld: ‘sPRIDErman’.

Bron: GayStarNews

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau