Dua Lipa in tranen nadat fans werden afgevoerd vanwege regenboogvlag

13 september 2018, Winq redactie, 3 minuten

Een concert van Dua Lipa verliep niet helemaal zoals de zangeres had gehoopt. Een aantal fans werd uit de concertzaal verwijderd door veiligheidsbeambten. Ze hadden met een regenboogvlag gezwaaid.

Zangeres Dua Lipa is op tournee door China. Tijdens een concert in Shanghai besloot de beveiliging dat het ongepast was dat mensen met een regenboogvlag zwaaiden. Een meisje werd van haar stoel gesleurd, waarna het publiek om haar heen in paniek raakte.

Door het tumult staakte Dua Lipa haar show heel even, waarna ze haar fans met tranen in haar ogen toesprak: “Ik wil een plek creëren waar iedereen zich welkom en veilig voelt. Ik wil dat we allemaal kunnen dansen en zingen en een goede tijd kunnen hebben.”

Op dat moment was haar show al bijna voorbij. Dus zei ze tot slot: “Ik wil dat we samen genieten van deze laatste paar liedjes. Wat vinden jullie daarvan?” Intussen had de security ook al enkele mensen die te uitbundig dansten, gemaand om te gaan zitten.

Op Twitter zijn enkele filmpjes verschenen van het concert. Dua Lipa heeft zelf nog niet gereageerd op hetgeen er tijdens haar concert is gebeurd.

Homoseksualiteit is overigens niet illegaal in China. Wel heeft de overheid elke vorm van homoseksuele content verbannen, zowel online, in de bioscoop als op tv.

Bron: GayStarNews

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau