Barrie Stevens (op de foto de tweede vanaf rechts) vertelt in Beter Laat Dan Nooit aan presentatrice Olcay Gulsen dat zijn ouders er moeite mee hadden dat hij als kind graag rondliep in vrouwenkleding. Ze maakten hem al snel duidelijk dat ze negatief stonden tegenover homoseksualiteit.

Hij vertelt: “Ik ben in een kleine omgeving in Engeland opgegroeid. En ik worstelde heel erg met mijn homoseksualiteit. In Engeland was het zelfs crimineel, je werd weggestopt als je homoseksueel was. Daarom ben ik ook naar Nederland gekomen.”

Barrie wilde zijn ouders sparen met zijn vertrek, maar zijn geheim kwam alsnog uit. “De relatie met mijn vriend was net voorbij en die schreef toen een brief aan mijn ouders. Mijn moeder heeft ontdekt dat ik homo ben omdat mijn ex in de brief geschreven heeft dat hij zoveel van haar zoon houdt."

En dat terwijl Barrie het juist zo belangrijk vond om dit persoonlijk aan zijn ouders te vertellen. Na zijn coming-out had Barrie het moeilijk en ging hij door een diep dal. “Ik ben best wel eenzaam geweest. Ik kon mijn gevoelens niet delen.”

Later werd de band met zijn ouders hersteld. Toen zijn vader Alzheimer kreeg, deed Barrie er alles aan om hem te verzorgen. “Het geeft me een voldaan gevoel dat ik tot aan de laatste dag voor hem heb kunnen zorgen."

Barrie Stevens werd bekend als danser en acteur. Later was hij jurylid in de playback- en soundmixshows van Henny Huisman, waar hij kandidaten steevast aanmoedigde met de woorden ‘vooral doorgaan’. In Beter Laat Dan Nooit is hij te zien naast Peter Faber, Gerard Cox en Willibrord Frequin.

Bron: RTL Nieuws