Elke avond is First Dates op tv. Gisteren werd begonnen met het achtste seizoen, dat in Groot-Brittannië vanaf april vorig jaar werd uitgezonden. Voor wie First Dates niet kent: per aflevering worden stellen aan elkaar gekoppeld die elkaar nog niet kennen.

Samen met de kijker maken ze kennis met elkaar. Soms klikt het, soms ook niet en in enkele gevallen bloeit er iets moois op. Het mooie van First Dates is: iedereen kan meedoen, van 18 tot 88 jaar. De meest uiteenlopende combinaties komen voorbij en het komt slechts zelden voor dat iemand negatief uit de verf komt.

Naast de datende en eten de gasten draait First Dates ook om het personeel. Sommigen daarvan hebben een acteer-achtergrond, anderen komen uit de horeca. Gastheer is Fred Sirieix, van Franse afkomst en host van een sterrenrestaurant. Cici Colemann en Paula Tott moeten regelmatig blozen om knappe mannelijke gasten.

Ober Austin Ventour zorgt voor de vrolijke noot. Hij grapt met de gasten en als het even uitkomt, maakt hij mooie robot-moves. Van oorsprong is Austin acteur. Hij komt uit Greenwich, Londen, en had bijbaantjes als barman in dansclub The Coronet. Ook werkte hij als ober bij Jamie’s Italian en The Breakfast Club.

Austin zit op Instagram, waar wij z’n mooiste foto’s voor je hebben verzameld.