Evert Groot tipt

De queer weekendtips van Evert Groot

Weekendplanner

14 september 2018, 2 minuten

Popfanaten opgelet! Overdag is hij Project Manager Online voor Eurovision en ‘s avonds is hij feestorganisator en DJ. Dit weekend organiseert Evert Groot the Best Of I Will Survive: het leukste popfeest van Amsterdam. Vandaag deelt hij vast zijn queer weekendtips.

Pam-Pam's Dragtastic Friday: Paula Pompedorre

“Paula Pompedorre liep ik voor het eerst tegen het lijf op 15 mei 2010 in de rij voor het Lady Gaga-concert in het Gelredome. Ze is één van de liefste dragqueens van Amsterdam, en met Ephraim Beks (één van de leukste barmannen van Amsterdam) achter de toog, kan Pam-Pam's Dragtastic Friday niet stuk.”

14 september - Queers, Amsterdam

Sandrien

“Zet een van de beste ingrediënten van IsBurning in één van de beste clubs van Amsterdam, en je krijgt deze avond. De School is een plek waar ik me totaal op mijn gemak voel. Dat je geen hand voor ogen ziet op de dansvloer, is fijn. Het publiek is daardoor meer bezig met een leuke avond beleven, dan met elkaar bekijken en beoordelen.”

14 september - De School, Amsterdam

Dordrecht Pride

“Het is te gek dat de laatste jaren steeds meer Nederlandse steden hun eigen pride organiseren, zo kunnen LHBTQ’s overal in hun eigen regio trots laten zien wie ze zijn. Als jonge homo, opgroeiend in West-Friesland, had ik altijd het gevoel dat ik beter naar Amsterdam kon verhuizen. Hopelijk dragen lokale prides bij aan meer acceptatie.”

15 september - Dordrecht

3x NYX presents I Will Survive: Best Of

Dit feest ben ik samen met Pieter Versluis gestart in 2016. We draaien vooral muziek van popdiva’s, waarvan er altijd één centraal staat. Zaterdag draaien we het beste van de afgelopen edities: Kesha, Michelle Williams, Lady Gaga, Mariah Carey, Sugababes, Kylie Minogue, RuPaul, Britney, J.Lo en Xtina met hier een daar een Songfestival-klapper.”

15 september - Club NYX, Amsterdam

De Trut

“In het begin van mijn studententijd in 2003 stapte ik hier voor het eerst binnen en ik heb hier gay leren uitgaan. Door het goede publiek en de spotgoedkope drank rolde ik vaak zondagnacht de Bilderdijkstraat op en viel ik op maandag tijdens hoorcollege in de collegebanken tevreden met een kater in slaap.”

16 september - De Trut, Amsterdam

Coverbeeld: Cyriel Jacobs

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau