Muziek op vrijdag: Lana Del Rey is terug en Mariah, wat zing je nú?

Thank God It's Friday!

14 september 2018, Jaap Bartelds, 5 minuten

De nieuwe single van Lana Del Rey heeft een dramatische titel, maar het liedje is licht van toon. Ook wel eens lekker. Mariah Carey daarentegen, zet het eens flink op een schelden. Maar er is meer, veel meer!

Lana Del Rey - Mariners Apartment Complex

Omdat Lana Del Rey nogal eens geneigd is haar muziek te verstoppen onder dikke lagen bombast, voelt 'Mariniers Apartment Complex' opvallend licht aan. Piano, gitaar en haar stem, meer is het eigenlijk niet. Mooi koortje ook. 

Farao - Marry Me

Farao is geboren in Noorwegen en woont in Berlijn. Haar echte naam is Kari Jahnsen. Haar synthpop is geïnspireerd op Sovjet Disco, zegt ze zelf. 'Marry Me' is eigenlijk een protestlied omdat ze juist níet wil trouwen.

Gorillaz - Tranz

Het animatiebandje van Damon Albarn is terug. 'Tranz' klinkt als new wave uit 1980 en de video is weer als vanouds: de vier bandleden spelen weer hun geanimeerde zelf. Ze gaan ook weer op toernee, als hologram.

Beach House - Drunk in LA

Dit duo uit Baltimore maakt al jaren heel erg fijne dreampop. De beelden van 'Drunk in LA' doen eerder dromerig aan dan bezopen, maar mooi gemaakt is het zeker.

Nicki Minaj - Barbie Dreams

Was haar vorige video voor 'Ganja Burn' bijna romantisch met al z'n vage kleuren, in 'Barbie Dreams' knalt Nicki bijna uit je scherm. Jezis wat een felle kleuren allemaal! En dan heeft ze ook nog een poppenkast vol rappers bij zich. In popvorm, welteverstaan.

Paul McCartney - Fuh You

Sinds Paul McCartney meedeed met Rihanna en Kanye West en hun 'FourFiveSeconds' en zijn prachtige optreden in James Cordens Carpool Karaoke is Paul McCartney definitief cool. Zie hier zijn nieuwe video voor het lied dat eigenlijk gewoon 'Fuck You' heet.

Mariah Carey - GTFO

Als klap op de vuurpijl is hier de nieuwe video van Mariah Carey. Die is in 'Get the fuck out' lekker recht voor d'r raap. Het is een mooi liedje waarin ze heel lief verzoekt of haar vriendje even wil opdonderen.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau