Interview

Olympisch ruiter opent designhotel in Rotterdam

“Ik hoef geen twintig restaurants, ik wil gewoon betaalbare luxe”

17 september 2018, Roel Janssen, 2 minuten

Na ruim 2,5 jaar is op nog geen honderd meter van de Erasmusbrug in Rotterdam het splinternieuwe hotel Room Mate Bruno geopend. Wij spraken de Spaanse eigenaar Kike Sarasola.

Bruno is het nieuwste hotel van de hand van de Spaanse hotelketen Room Mate in Rotterdam. Het hotel werd geopend met een klapper: de kamers werden niet zomaar getoond, maar met een complete show. “Je kunt ervoor kiezen kamers ‘gewoon’ te laten zien, maar dat is saai”, stelt founder Kike Sarasola. “Wij hebben ervoor gekozen een show op te zetten. In iedere kamer gebeurde iets anders: van vijf mensen met elkaar in bad, tot een man die aan het mediteren was. Zo hebben we de kamers aan de nieuwe gasten laten zien.”

Kike, die als springruiter meedeed aan Olympische Spelen in Barcelona, Atlanta en Sydney, reist met zijn man al jaren de hele wereld over. Hotel in, hotel uit. Maar het perfecte hotel? Dat vonden ze maar niet. “We waren in New York en konden maar geen hotel vinden dat aan onze eisen voldeed: een mooi en betaalbaar hotel in het centrum van de stad. Voor mij hoeft een hotel geen twintig restaurants en zwembaden te hebben, er moet gewoon goede service en een fijn bed zijn. Ik ga toch de stad in, dus al die extra’s gebruik ik niet.”

Dat is dan ook het hele idee achter Room Mate: een betaalbaar, maar luxe hotel in het centrum van wereldsteden. Inmiddels zijn er al 22, onder meer in Madrid, Milaan, Amsterdam en natuurlijk New York.

In het hotel vind je een moderne lobby, restaurant (met uitgebreid ontbijt), bar, een sauna en fitness. 

Voor de hotels werkt Kike samen met lokale designers. “Het DNA van alle hotels is hetzelfde. Als je het in een hotel naar je zin hebt, ga je de ander ook leuk vinden, maar de hotels zijn wel allemaal anders: de een is moderner, de ander meer traditioneel.”

De hotels hebben allemaal een eigen naam. “De beste manier om te reizen, is een vriend te ontmoeten. Dat doe je dus met deze hotels! Bruno, Aitana, elk hotel heeft een eigen persoonlijkheid.”

Benieuwd geworden naar het hotel? Hier vind je meer informatie.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau