Voor het eerst won RuPaul’s Drag Race in de categorie ‘Outstanding Reality Show’. De afgelopen zeven jaar ging deze Emmy afwisselend naar The Voice en The Amazing Race.

Voor de derde keer op rij won RuPaul bovendien een Emmy in de categorie ‘Outstanding Host for a Reality Programme’. Tijdens zijn bedankspeech zei hij: “Ik wil jullie ook bedanken namens de 140 drag queens die we in het wild hebben losgelaten.”

Eerder al won de show van RuPaul een aantal Creative Emmy Awards.

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace viel drie keer in de prijzen. Darren Criss won die van beste acteur in een ‘Limited Series’. Hij speelde Andrew Cunanan, de moordenaar van Gianni Versace.

Ryan Murphy won een Emmy voor ‘Outstanding Direction’ voor de eerste aflevering van American Crime Story. De derde Emmy was voor ‘Outstanding Casting’.

Tijdens zijn speech deed Ryan Murphy een oproep om meer aandacht te geven aan geweld tegen homo’s en strengere wetgeving. “Een op de vier LHBTQ-mensen krijgt op de een of andere manier te maken met geweld. Deze award draag ik op aan iedereen die te maken heeft gehad met hate crime.”