Grindr lekte de exacte locaties van gebruikers

App was eenvoudig te hacken

18 september 2018, Winq redactie, 3 minuten

Net op het moment dat Grindr zich van zijn aardige kant wil laten zien met een ‘Kindr’-campagne, is bekend geworden dat de app heel eenvoudig gehackt kon worden, waarbij de exacte locaties van de gebruikers op straat kwamen te liggen.

Jarenlang is het mogelijk geweest om de exacte locatie van Grindr-gebruikers te traceren. Nu is dat in Nederland misschien niet meteen een probleem voor iedereen, maar wel in landen waar homoseksualiteit illegaal is of waar veel geweld is, gericht tegen gays.

Vorige week ontdekte Queer Europe dat je met behulp van een hulp-app die F*ckr heet heel eenvoudig toegang kunt krijgen tot allerlei data in de Grindr-app. Waaronder dus de precieze locatiegegevens van gebruikers. In een filmpje is te zien hoe het werkt:

Met de F*ckr-applicatie was het mogelijk om  binnen enkele minuten de gegevens van zeker zeshonderd Grindr-gebruikers te verzamelen. Niet alleen locatiedata, maar ook intieme informatie over bijvoorbeeld iemands hiv-status en alle foto’s.

Github, de host van F*ckr, heeft de dienst inmiddels buiten werking gesteld. In een statement stelt Grindr-baas Scott Chen dat ze er alles aan doen om de app zo veilig mogelijk te maken en te verbeteren waar ze kunnen.

Het nieuws komt op het moment dat Grindr met een campagne komt waarin ze oproepen tot positiviteit. Body shaming, racisme of roepen naar wie je juist NIET op zoek bent, dat is niet langer de manier waarop Grindr wil dat zijn gebruikers de app misbruiken. In de Kindr-campagne is geen plek meer voor ‘No Asians’, ‘No Fats’ en ‘No Fems’. Profielen die dergelijke termen blijven hanteren, worden uitgeschakeld.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau