Video

Dook van Dijck subculturen: zie hier zijn eerste aflevering als zeemeerman

Leestijd: < 1 min

Acteur Dook van Dijck is op YouTube een serie gestart waarin hij telkens een andere subcultuur onder de loep neemt. De eerste aflevering van Dook Duikt In staat nu online. Hij duikt deze keer letterlijk in het water om de subcultuur van zeemeerminnen te bekijken.

Vorige week kon je lezen wat de beweegredenen zijn van Dook van Dijck voor zijn YouTube-serie. De acteur, die al te zien was in De Marathon, Het Pauperparadijs en Soldaat van Oranje, heeft een grote fascinatie voor mensen die bij een bepaalde subcultuur horen. “Bij zeemeerminnen bijvoorbeeld: hoe kom je tot die fascinatie en vervolgens: hoe vind je mede-zeemeerminnen? Daar ben ik heel nieuwsgierig naar.”

De eerste aflevering van Dook Duikt In staat nu online. Deze gaat dus over zeemeerminnen en zelf ging Dook ook de uitdaging aan om als zeemeerman een duik te nemen. In de video hier onder maak je kennis met Crystal, Nyxe, Abigail en Vicky. Een van de dames heeft zelfs een eigen zeemeerminnenschool opgericht.

De dames vertellen over ‘mermaiding’ en hoe ze tot hun eigen zeemeermin-personage zijn gekomen. “Het is alleen geen personage, dit is wie ik ben. Ik ben mijn hele leven al een zeemeermin.” Uiteindelijk trekt Dook zelf ook een zeemeermannenpak aan, en dat is nog niet makkelijk.

 

Powered by Labrador CMS