Muziek op vrijdag: Years & Years knalt je het weekend in en Kesha trouwt mannen

Thank God It's Friday!

21 september 2018, Jaap Bartelds, 5 minuten

Ken je Avril Lavigne nog? Die keerde deze week terug met een nieuwe single. Ook nieuw: Years & Years, Kesha, iets lekkers van de Chainsmokers en dansen op Christine & the Queens. Thank God it’s Friday!

Years & Years – All For You

Ligt het aan ons, of is het evil alter ego van zanger Olly Alexander eigenlijk veel spannender? Je ziet hem in de nieuwe video van Years & Years, wat het derde deel is van een drieluik dat zich ergens in de toekomst afspeelt.

Kesha – Here Comes The Change

De nieuwste single van Kesha is aangekondigd als niets minder dan het nieuwe strijdlied voor gelijkheid. Het lied staat op de soundtrack van de film On The Basis Of Sex, die gaat over het leven van Ruth Bader Ginsburg. Zij was lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof en zette zich (onder veel meer) in voor de openstelling van het huwelijk. In de video van Kesha komen actievoerders tot elkaar en heel kort is te zien hoe twee mannen met elkaar trouwen.

Avril Lavigne – Head Above Water

Aan het begin van dit millennium scoorde Avril Lavigne hits als ‘Sk8ter Boi’ en ‘Complicated’. Daarna droogde het succes op, in Nederland althans. De laatste jaren kreeg Avril bovendien te kampen met de ziekte van Lyme. Haar nieuwe single gaat hierover, en hoe ze langzaam weer uit het dal opkrabbelde.

Saint Sister – Never Call

In een emotionele video is een jongeman te zien die verliefd is op een andere jongeman. Maar het is een liefde op afstand… Saint Sister is een Iers indiepopduo dat bestaat ui Gemma Doherty en Morgan MacIntyre. Aangenaam kennis te maken.

The Chainsmokers – This Feeling (Ft. Kelsea Ballerini)

Kelsea Ballerini is een 25-jarige singer-songwriter die vooral bekend is onder countryfans. Ze is na Coldplay, Halsey en Phoebe Rhyan de zoveelste artiest die samenwerkt met The Chainsmokers. Nu klinkt Kelsea ineens poppy en dat is best leuk.

Christine and the Queens – La Marcheuse

Haar tweede album Chris is net uit en wordt lovend gerecenseerd. In ‘La Marcheuse’ laat Christine, die nu zelf ook liever Chris genoemd wil worden, zich van haar androgyne kant zien.

Lana Del Rey - Venice Bitch

Bijna tien minuten duurt deze track van Lana Del Rey, die heel erg leunt om jaren zeventig radiorock, terwijl haar sound tegelijkertijd minder retro klinkt dan vroeger. Het is bovendien heerlijk wegdromen bij de Americana-beelden.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau