Er komt een nieuwe Sister Act-film

I Will Follow Him...

Leestijd: 3 minuten - door Winq redactie op 24 september 2018

Whoopi Goldberg heeft verklapt dat er een nieuwe Sister Act-film aan zit te komen. Het wordt geen regelrechte opvolger van de twee films uit 1992 en 1993, want producent Disney wil met de nieuwe film een andere richting inslaan.

Sister Act was een van de best bezochte films in 1992. Whoopi Goldberg speelde de hoofdrol: ze was te zien als Deloris van Cartier, een nachtclubzangeres uit Reno. Als ze getuige is van een moord van een werknemer van de club waar zij optreedt, blijkt haar vriend Vince Larocco daar achter te zitten. Hij blijkt een gangsterleider te zijn. Deloris stapt met haar verhaal naar de politie, die besluit haar tot de hoorzitting te laten onderduiken in een klooster.

In het klooster is het rustig en saai, dus besluit Deloris de boel op te fleuren met haar zangtalent. Ze leert de nonnen zingen, wat leidt tot grote successen. Maar an krijgt Deloris’ oude gangstervriend hier lucht van en wordt ze alsnog ontvoerd. Uiteindelijk helpen de nonnen haar weer te bevrijden en worden de slechteriken gearresteerd.

De film was in 1992 een enorme hit. De zang- en dansnummers werden overal geïmiteerd en het was dan ook niet gek dat Disney een jaar later al met een vervolg kwam: Sister Act 2 – Back in the Habit. Later volgde nog een musical die nog altijd wordt opgevoerd, ergens ter wereld.

Naast Whoopi Goldberg waren Maggie Smith, Kathy Najimy en Wendy Makkenna te zien als zingende nonnen. Er gingen al jaren geruchten dat de hoofdrolspelers een nieuwe film wel zagen zitten. Vorig jaar nog speculeerde nog op een terugkeer van Sister Act.

Wat dan wel weer jammer is: Whoopi weet nu dat er weliswaar een nieuwe film komt, maar niet met de cast van weleer. Volgens Whoopi wil Disney een andere richting inslaan. In Good Morning Britain zei ze: “Disney maakt liever een remake van het origineel dan een vervolg op de eerste twee films. We hebben allemaal gesmeekt om terug te mogen keren, maar het mocht niet baten. Dus nu loop ik waarschijnlijk ergens een keer door het beeld en zullen ze zeggen dat ik toch in de film zit.”

Hier enkele hoogtepunten uit de originele Sister Act-films.

Bron: Attitude

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 101

Deze keer: de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau