RuPaul speelt in een nieuwe comedy-serie: AJ and the Queen

You better work!

24 september 2018, Winq redactie, 2 minuten

In de nieuwe sitcom AJ and the Queen rijdt RuPaul als de immer pech hebbende drag queen Ruby Red door de VS in een oud barrel, samen met een elfjarig bijdehand weesjongetje. Er zijn tien afleveringen besteld en de serie zal te zien zijn op Netflix.

De serie AJ and the Queen is bedacht door Drag Race-presentator RuPaul, samen met Michael Patrick King – die eerder verantwoordelijk was voor Sex & The City.

In de serie is RuPaul te zien als Ruby Red, een uitzinnig uitgedoste drag queen die niet altijd even veel geluk heeft gehad in het leven. Ze rijdt heel Amerika door in een afgeragde camper uit de jaren negentig. Aan haar zijde zit een weesjongen, AJ gemaakt.

Ruby Red trekt van dragclub naar gaybar om op te treden. Dat zien we ook letterlijk terug in beeld: in iedere aflevering is te zien hoe Ru als Ruby een ‘killer musical number’ vertolkt.

Intussen is bekendgemaakt dat Ruby Red een vriend heeft, Hector. Die wordt gespeeld door Josh Segarra, bij de kijkers van Orange is the New Black bekend als gevangenbewaarder Stefanovic.

Michael-Leon Wooley (bekend van The Princess and the Frog en Dreamgirls) speelt een blinde drag queen. Tia Carrere (uit Wayne’s World) speelt Lady Danger, die bezoekers in clubs injecteert met goedkope siliconen.

Een premièredatum heeft Netflix nog niet bekendgemaakt, maar dit klinkt alvast veelbelovend. Hier een eerste mini-teaser.

Bron: Gay Times

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau