Neef van Queen Elizabeth getrouwd: de eerste gay royal wedding

25 september 2018, Winq redactie, 2 minuten

Lord Ivar Mountbatten is een neef van de Britse koningin Elizabeth II. Hij was jarenlang getrouwd met zijn vrouw Penelope Thompson, maar in 2016 werd hij verliefd op James Coyle. Dit weekend traden ze in het huwelijk.

Hoewel er niemand van de Britse koninklijke familie aanwezig was bij het huwelijk, zou je kunnen stellen dat dit de allereerste ‘gay royal wedding’ is. Lord Mountbatten is namelijk de achterachterachterkleinzoon van koningin Victoria en daarmee ook familie van de Britse koningin. 

Intiem onderonsje
Prins Edward en zijn vrouw Sophie waren wél van plan te komen, maar waren op het laatste moment verhinderd. De ceremonie was sowieso een intiem onderonsje: ongeveer zestig mensen zagen hoe Lord Ivar en zijn James elkaar het ja-woord gaven.

In 2016 maakte Lord Ivar Mountbatten bekend dat hij biseksueel was. Hij vertelde dat hij een relatie had met James Coyle, die purser is van beroep. De twee bruidegommen droegen smokingjasjes van fluweel tijdens de ceremonie, die plaatsvond op het landgoed van de 55-jarige Mountbatten, dat Bridwell Park heet.

Dik met zijn ex
Mountbatten was eerder getrouwd met Penelope Thompson, maar door zijn coming-out en nieuwe relatie kwam na zestien jaar een einde aan het huwelijk. Zijn ex begeleidde hem naar het altaar, dus de twee zijn nog behoorlijk dik met elkaar. Ze hebben drie kinderen samen: Ella, Alix en Luli. Die waren ook aanwezig bij het huwelijk.

Nadat het bekende gospelkoor Elysian Music UK het kersverse echtpaar had toegezongen, kwam er een einde aan de plechtigheid. De twee gaan nu op huwelijksreis naar Kroatië of Griekenland. Welke van de twee het wordt, lieten de heren nog even in het midden.

Bron: Queerty

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau