Pride Planner

Rotterdam kleurt in de kleuren van de regenboog

Zelfs de Erasmusbrug doet mee

25 september 2018, Winq redactie, 2 minuten

Rotterdam Pride mag dit jaar alweer vijf kaarsjes uitblazen. Dat doen ze met een speciale popsong, gekleurde Erasmusbrug en veel, heel veel feestjes. Wij nemen de planning met je door.

Family Pride

Allereerst vindt dit jaar voor het eerst de Family Pride plaats. “Kinderen en jongeren zijn de toekomst van onze samenleving”, zegt de organisatie daarover. “Rotterdam Pride vindt het dan ook belangrijk dat zij opgroeien in een liefdevolle en veilige stad en leren over diversiteit en gelijkheid.”

Om die reden wordt het Schouwburgplein op 30 september omgetoverd tot een kleurrijk plein met unicorns en zebra’s. Wethouder Kasmi van onderwijs, cultuur en toerisme opent het plein met de 13-jarige Lili Prins (die via Instagram uit de kast kwam) het plein.

Conference of Love

Belangrijk voor de organisatie, is om niet alleen het feestelijke karakter van de Pride te benadrukken. Daarom organiseren ze de Fabulous Conference of Love op 27 september. “Een mix van kennis en cultuur met kennislabs, lezingen, levensverhalen, films, exposities en meer over LHBTQI+ gerelateerde onderwerpen, die te maken hebben met onze samenleving.” De conference bestaat uit diverse workshops, performances en een talkshow waarin verschillende maatschappelijke onderwerpen worden besproken.

Show your art

20 september opent de expositie ‘Show your art’. Opkomende artiesten kregen de kans hun visie naar een inclusieve en evenredige samenleving te delen in de vorm van een kunstexpositie. Extra leuk: opbrengsten van de expositie gaan naar Rotterdam Pride 2019.

Beeld: Yvette de Wit

Pride walk

Ook dit jaar vindt er een Pride Walk plaats tijdens de Pride. vanaf 11 uur kun je meelopen met ambassadeurs Anne-Fay Kops, Bey Cil, Dennis Bijleveld, Louise Duif en Paolo Yao vanaf het Leuvehoofdpark.

Pride song

En dan nog een leuke bonustip, we schreven er al eerder over: het lied van Rotterdam Pride 2018. Emy Perez is verantwoordelijk voor het eerste Pride-lied van Rotterdam. “Unify is een uplifting popsong over de kracht van liefde en hoe we ondanks onze verschillen toch verbonden zijn met elkaar. Met liefde kunnen we haat overwinnen. Als we met liefde voor onze vrijheid vechten, zorgen we ervoor dat toekomstige generaties ook trots op ons zijn.”

Natuurlijk zijn er ook genoeg feesten tijdens Rotterdam Pride, die delen we deze week in een apart artikel. Een complete lijst met events vind je op de website van Rotterdam Pride.

Coverbeeld: The Link

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau