Winq reiskompas

Gay travel tips voor Rome

De hotspots van Winq

15 oktober 2018, Thomas v. Huissteden, 2 minuten

Met mannelijk bloot op elke straathoek valt in Rome genoeg te zien. Maar wat heeft deze eeuwenoude stad nog meer te bieden?

Hoe is de leefsituatie van LHBTQ’s in Rome?
Bijna nergens ter wereld lopen er zoveel mannen in een ‘jurk’ als in de Italiaanse Capitale. Maar misschien komt het juist door dit grote aantal gelovigen dat de stad vaak als weinig tolerant wordt gezien. Om de stad toch een eerlijke kans te geven zet Winq de feiten graag voor je op een rijtje. 

Waar en wat kun je het best eten?
Plaatsnemen waar eerder Barack Obama, Mark Zuckerberg en Cindy Crawford dineerden doe je bij restaurant Pierluigi. Gelegen in de buurt van het bekende Piazza Navona serveren de obers hier strak in pak een combinatie van klassieke gerechten en nieuwe creaties van chef Davide Cianetti. Het restaurant geldt tevens als oudste visrestaurant van Rome, dus probeer vooral de zee-egel of carpaccio van garnaal.

Mocht een plek met goed eten tussen de gewone stervelingen voor jou voldoende zijn, dan is trattoria Armando al Pantheon een prima keuze. Zoals een trattoria betaamd serveren ze hier vooral lokale en pure gerechten in een familiaire sfeer. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar gewoon goed eten.

Waar kun je het best slapen?
Momenteel heeft vijfsterrenhotel Portrait Rome een beoordeling van 9.7 op een van de bekendste boekingssites. Niet zo gek als je ziet dat dit hotel is gelegen op kruipafstand van de Spaanse Trappen, onder andere een dakterras heeft waar je de dag begint met uitzicht over de ontwakende stad en waar je ‘s avonds ook kunt genieten van een goede cocktail. De kamers zelf zijn ruim en modern, precies zoals je zou verwachten van een vijfsterrenhotel.

Dompel je jezelf liever onder in klassieke sferen, dan valt het St. Regis aan te bevelen. Dit klassieke hotel werd in 1894 geopend door hotelier César Ritz - ja, die van het Ritz in Parijs - en ademt nog altijd de luxe sfeer van toen.

Hoe verplaats je je het makkelijkst door de stad?
Rome is in feite een groot openluchtmuseum. Probeer de stad daarom zoveel mogelijk te voet te bezichtigen en ontdek zo de verborgen plekken. Mocht je nou toch de voorkeur geven aan gemotoriseerd vervoer, dan heb je de keuze uit bus, metro of taxi. Voor de eerste twee opties zijn verschillende reiskaarten beschikbaar met een geldigheid van één uur tot meerdere dagen. De prijzen van taxi’s zijn vergelijkbaar met die in eigen land. Wel is het voor Italianen ongebruikelijk een taxi staande te houden, in plaats daarvan zijn er taxistandplaatsen te vinden bij de grotere toeristische trekpleisters. Mocht je onder zeer ongelukkige omstandigheden met een taxi naar het ziekenhuis moeten worden gebracht, dan kun je rekenen op een fijne korting van 10 procent. Of zoals Obelix, de goedaardige dikkerd uit de bekende Franse stripserie zou hebben gezegd: 'Rare jongens, die Romeinen!'

Waar vind je de mannen?
Retorische vraag, volgende!

Waar kun je uit?
Voor een metropool heeft Rome relatief weinig gaybarren en -clubs. Toch ontbreekt het je in deze stad aan weinig. Vanaf het kleine terras van de bar met de toepasselijke naam Coming Out kijk je rechtstreeks uit op het Colosseum, terwijl je ondertussen geniet van een glas limoncello. In de omgeving zijn meerdere barren te vinden met elk een eigen terras. Dit maakt het tot een ideale startlocatie voor een avond uit. Naast de verschillende barren strijkt er net buiten de stad gedurende de zomermaanden ook een Gay Village neer met theater, eettentjes en meerdere dansvloeren om tot de late uurtjes te kunnen feesten.  

Verstopte parel
Rome is een stad van uitersten. Gelegen in de buurt het toeristische Piazza Navona is Palazzo Altemps een van de mooiste, maar ook rustigste musea van Rome. Deze oude stadsvilla was oorspronkelijk in het bezit van de invloedrijke familie Farneses en staat sindsdien bomvol oude sculpturen. Verwacht vooral geen hypermoderne exposities, maar juist goed geconserveerde beelden die begeleid worden door een minuscuul informatiebordje. Mede door de oase van rust is het een fijne plek om even bij te komen van het drukke stads- en borrelleven.

Artikelen in dezelfde serie - Winq Reiskompas

Gay travel tips voor Zürich

Gay travel tips voor Tel Aviv (incl. reisvideo's met Hugo Kennis!)

Gay travel tips voor Berlijn

Gay travel tips voor Kopenhagen

Gay travel tips voor Benidorm

Gay travel tips voor Brussel

Gay travel tips voor Hongkong

Gay travel tips voor Boedapest

Gay travel tips voor Stockholm

Gay travel tips voor Oslo

Gay travel tips voor Londen

Gay travel tips voor Boekarest

Gay travel tips voor Praag

Gay travel tips voor Napels

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau