Schotland roept homohaters op: hou op met geweld en gescheld

Met een nieuwe postercampagne

26 september 2018, Winq redactie, 2 minuten

In Schotland is een billboardcampagne te zien met posters waarop homofobie en transfobie wordt aangepakt. De campagne is bedacht door de Schotse overheid in samenwerking met de politie, om geweld tegen te gaan.

De posters zijn vormgegeven als brieven, waarin transfobe en homofobe mensen worden geconfronteerd met hun vooroordelen. Een van de posters bevat de volgende tekst: “Beste transfoben, denk je dat het goed is om mensen lastig te vallen op straat? Om transgender mensen omver te duwen in clubs? Om ze online te vernederen, intimideren en bedreigen? Nou, wij niet. Daarom zullen we je aangeven als we zien dat je anderen geweld aandoet. Wij geloven dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Behalve wanneer ze haat verspreiden.”

De posters eindigen met een oproep: “Hate crime. Report it to stop it.” Een andere poster roept homofobe mensen tot de orde. “Beste homofoben, wij hebben een fobie voor jouw gedrag. Als je mensen treitert om wie ze liefhebben, scheldwoorden gebruikt die we hier niet gaan opschrijven of wanneer je geweld gebruikt omdat je het niet leuk vindt dat mensen hand in hand lopen, moet je je zorgen gaan maken. Als we jou iemand zien of horen misbruiken, dan bellen we de politie. In dit land leeft liefde, geen haat.”

Er zijn ook nog posters waarin haters in het algemeen worden aangesproken, en er zijn posters die zijn gericht op racisten en op mensen die gehandicapten belachelijk maken.

Belangenorganisatie Stonewall Scotland heeft de overheid geprezen voor de campagne. Hier de posters:

Bron: PinkNews

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau