Muziek op vrijdag: Lady Gaga’s Star is Born en Barbra Streisand zingt over Trump

Thank God It's Friday!

28 september 2018, Jaap Bartelds, 7 minuten

De nieuwe single van Barbra Streisand heet ‘Don’t Lie To Me’. Naar eigen zeggen zingt ze het voor Donald Trump. Verder hebben Lady Gaga en Bradley Cooper een stemmig nummer uitgebracht uit hun film ‘A Star Is Born’. Maar er is meer leuks verschenen deze week.

Barbra Streisand – Don’t Lie To Me

Op haar 76e brengt Barbra Streisand maar weer eens een album uit. Op Walls vertolkt ze klassiekers als ‘Imagine’ en ‘What a Wonderful World’, maar er staan ook nieuwe tracks op Walls. Deze single bijvoorbeeld. “Ik moest dit lied schrijven”, zei Barbra in een interview. “Deze tijden geven mij energie. Dit lied gaat over Donald Trump. Het is mijn protestlied.”

Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow

Op 5 oktober gaat de nieuwe remake van A Star Is Born in première. Mark Ronson produceerde een lading kersverse nummers voor de film, waarvan een aantal fragmenten naar buiten is gebracht. ‘Shallow’ is de eerste single met een heuse video. Wederom een ballad, terwijl er in de film ook uptempo tracks zijn te horen. Maar daarop moeten fans dus nog een weekje wachten.

Nick Jonas – Right Now

Voor zijn nieuwe single ‘Right Now’ werkte de 25-jarige Nick Jonas samen met de Duitse DJ Robin Schulz. De video bij dit zonnige deuntje is simpel: gewoon het hoofd van Nick met knipperlichtjes erop.

Robyn – Honey

Ha, daar is-ie dan: Robyn heeft de titeltrack van haar nieuwe album de wereld in geslingerd. De rest van dat album verschijnt eind oktober. Vorige week maakten we een overzicht van al het werk dat Robyn heeft gemaakt in de periode van 2010 – toen haar laatste album verscheen – en nu. Dat bekijk je hier.

Jett Rebel – Perfect Lady

Voor de video van ‘Perfect Lady’ maakte Jett Rebel een roadtrip die zeer fraaie plaatjes heeft opgeleverd. En Jetje zelf mag er ook zijn, net als het lied: da’s een lekker funky dansnummer geworden. Wij willen best Jett Rebels perfecte lady zijn…

Sigala & Kylie Minogue – What You Waiting For

De Britse DJ Sigala heeft Kylie gestrikt voor een geweldige clubtrack. Lekker om Kylie weer eens te horen in een rechttoe rechtaan dansnummer. ‘What You Waiting For’ staat op het nieuwe album van Sigala dat net uit is: Brighter Days.

Avril Lavigne - Head Above Water 

Vorige week lieten we je al kennismaken met deze comebacksingle van Avril Lavigne. Deze week ging de video in première. Avril kampte met de ziekte van Lyme en had het gevoel dat ze dit niet zou overleven. De tekst van 'Head Above Water' gaat daarover. De video staat bol van de symboliek en is prachtig.

Cher - Waterloo

Vandaag komt het ABBA-album uit van Cher. Ze covert de grootste hits van het Zweedse viertal, naar aanleiding van haar rol in de film Mamma Mia: Here We Go Again. Haar versie van 'Waterloo' heeft discobeat, die in wezen een update is van Amii Stewarts 'Knock On Wood'. 

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau